Activiteit in jachthaven Kachtem trekt zich langzaam weer op gang

Yannick Deplae geniet van het uitzicht in de Kachtemse jachthaven. (foto Frank) © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

In de Kachtemse jachthaven is er weer bedrijvigheid. En ook in ‘t Schroefke is uitbater Yannick Deplae al druk bezig. Enerzijds met zijn afhaalservice, van de andere kant hoopt hij natuurlijk zo snel mogelijk weer te openen. “We hebben geluk over veel ruimte te beschikken.”

De Izegemse Watersportvereniging heeft de werking met de nodige beperkingen uiteraard opnieuw op gang getrokken. De wakeboarders en waterskiërs zoeven ondertussen alweer over het kanaal. Ondertussen probeert Yannick Deplae (34) in clubhuis ‘t Schroefke met een alternatief aanbod de mensen thuis wat te laten genieten van zijn kookkunsten.

‘t Schroefke is meer dan louter een clublokaal, al vormen de watersporters natuurlijk een belangrijk deel van de klanten. Maar in de Kachtemse haven vinden ook heel wat terrasjesmensen hun gading. “En die klanten moeten we nu allemaal missen”, benadrukt Yannick.

Yannick Deplae heeft sinds acht jaar de fakkel overgenomen van zijn ma Marleen Vangheluwe, in totaal wordt de zaak al 13 jaar gerund door de familie.

Roeselaarse wijn

De Izegemse Watersportvereniging (IWV) werd in 1973 gesticht en al snel werd er ook een clublokaal uitgebaat. “We hebben een gevarieerd publiek. Heel wat mensen komen hier aan de toog een pintje drinken, maar er is uiteraard ons terras buiten. Het doet dan uiteraard wel eens pijn om bij dat mooie weer van de voorbije weken gesloten te moeten blijven.”

Je kan in ‘t Schroefke ook kiezen uit een uitgebreide menukaart en dat zette Yannick aan om in deze coronatijden nu ook een afhaalaanbod samen te stellen. “Weet je, onder de Izegemse horecamensen leeft een grote vorm van solidariteit. Ik zou ook dagschotels kunnen aanbieden, maar dat doen er al zoveel. Nu presenteren we via Facebook wekelijks ons assortiment en dat gaat van aperoboxen, over paella tot côte à l’os. Qua prijs-kwaliteit zitten we zeer goed. Je kunt hier ook onze eigen picon bestellen en we hebben sinds kort ook de Roeselaarse wijn De Mikken.”

Maar niettemin hoopt Yannick straks gewoon weer de deuren te kunnen openen. “Liefst zo snel mogelijk natuurlijk. Zelf hebben we hier voldoende ruimte om de mensen op wat afstand van elkaar te laten zitten. We zullen de bijhorende maatregelen die de overheid ons oplegt, moeten afwachten. Hopelijk is de communicatie daarover wat duidelijk, want dat is toch niet het sterkste punt van onze regering gebleken”, aldus Yannick, die zelf al een donatie van mondmaskers deed aan de Izegemse Sint-Jozefskliniek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier