Actiegroep uit Heuvelland kan 2.500 euro schenken aan mugheli in Brugge

We zien van links naar rechts Miguel Thevelin, piloot Alexander, Ivo Fonteyne, Patrick Tamsin, Erika Rousseu en Stefaan Herbout.©Eric Flamand Eric Flamand
We zien van links naar rechts Miguel Thevelin, piloot Alexander, Ivo Fonteyne, Patrick Tamsin, Erika Rousseu en Stefaan Herbout.©Eric Flamand Eric Flamand
Redactie KW

De werkgroep mugheli-actie Heuvelland, opgericht in de schoot van N-VA Heuvelland, slaagde erin om in september vorig jaar in totaal 2.500 euro in te zamelen via de kraslotenactie, aangevuld met een anonieme gift.

“Door corona was het moeilijk om dit eind 2020 officieel te overhandigen. Vorige zaterdag konden we dat dan toch coronaproof doen nabij de spoeddienst van het AZ Sint-Jan in Brugge”, zegt voorzitter van N-VA Heuvelland, Stefaan Herbout.

Dr. Nicolas Müller, medeoprichter van de Stichting MUG-Heli, was heel tevreden met de bijdrage van de Heuvellandse bevolking. Om de helikopter operationeel te houden bedraagt de jaarlijkse kost ongeveer 650.000 euro. Daarvoor doet men beroep op geldelijke bijdragen van provincie en gemeentebesturen in West-Vlaanderen, van sponsors en van giften en inzamelingen. De meeste gemeentebesturen vinden het onontbeerlijk om de mugdienst op die manier te steunen.

“Slechts enkele gemeenten weigeren alle steun vanuit een visie dat de federale overheid dit maar moet bekostigen. Ook de meerderheidsfactie in de gemeenteraad van Heuvelland houdt zich aan dit vastgeroest principe en weigert alle steun”, weet Stefaan Herbout. “Bijgevolg namen de Heuvellandse inwoners dan maar zelf het heft in eigen handen, door massaal deel te nemen aan de kraslotenactie.”

Op een van de eerstvolgende gemeenteraden zal de N-VA-fractie opnieuw een voorstel indienen om de mugheli te steunen. (Marc Desender)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.