Actiecomité roept op tot protest tegen sloop Hotel Du Louvre in Oostende

Redactie KW

De actiegroep Dement en enkele buren van het Hotel Du Louvre roepen de andere Oostendenaars op om bezwaar in te dienen tegen de sloop van het hotel.

Dement Oostende en de buren van het Hotel du Louvre hebben de sloop- en bouwaanvraag van Construct Desimpel tijdens het openbaar onderzoek kunnen inkijken. “Het dossier bevat tal van lacunes en tegenstrijdigheden”, weet woordvoerder Kurt Verheggen. “We hebben onze inhoudelijke argumenten grondig voorbereid met bijstand van een architect en advocaat die onze bezwaren aan de stad Oostende zal overmaken. Het is afwachten of de stad Oostende nu wél rekening met onze bezwaren zal houden.”

Videomontage met verkiezingsbeloftes Vande Lanotte

Dement Oostende roept de Oostendenaars ook op om bezwaar tegen de sloop van het Hotel du Louvre in te dienen en heeft hiervoor een model bezwaarschrift klaar. De groep heeft ook een videomontage gemaakt van de verkiezingsbeloftes van Johan Vande Lanotte over het erfgoedbeleid in de stad Oostende en het Hotel du Louvre tijdens het verkiezingsdebat dat zij op 21 september 2012 organiseerde.

Dement Oostende is een politiek onafhankelijke vereniging die ijvert voor het behoud en de opwaardering van het bouwkundig erfgoed in Oostende. Zij wil Oostendenaars, het stadsbestuur en de bouwpromotoren sensibiliseren voor het belang en de meerwaarde van dit erfgoed. De vereniging werd in 2005 opgericht en is sinds 2007 als vzw georganiseerd.

(FJA)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier