Acteur A’an start samen met vrienden eigen platenlabel

© (Foto SM)
© (Foto SM)
Redactie KW

België is een opmerkelijk platenlabel rijker. AMS Production uit De Panne wil performers een totaalpakket aanbieden: muziekopnames, videoclips, distributie, marketing, en dat allemaal onder één dak. “We willen artiesten van a tot z begeleiden”, zegt oprichter A’an Yayak (43).

A’an heeft zelf jaren ervaring als acteur. Hij schitterde onder meer in de serie ‘Undercover’ aan de zijde van Tom Waes en werkte voor een muziekvideoclip samen met Hollywood-regisseurs Adil en Bilal.

“Ik zit sinds een tiental jaar in de acteerwereld, iets wat ik combineer met mijn salesfunctie voor een Zwitsers bedrijf. Ik ben graag bezig met verschillende projecten die me de ruimte geven om mijn passies te combineren”, zegt A’an.

Een van die passies is budokai-do. A’an werd in 2019 derde in het internationaal kampioenschap in Bretagne en werd er verkozen tot Best Spirit Fighter.

“Uit die passie ontstond de kortfilm Budokai-do, waarin ik de rol van een budokai-do-meester speel. Dat project was bedoeld als een test voor ons team, om onze kennis omtrent cinematografie en editing uit te breiden. Uiteindelijk werden we onverwachts genomineerd voor het Antwerpse Move Me Festival, het Moving Pictures Festival en het Fighting Spirit Festival in Londen. Daarnaast wonnen we ook de prijs voor Best Action Cinematography op het IDTV Action Festival in Austin, Texas”, vertelt A’an.

De mensen achter AMS hebben elk hun expertise, maar delen dezelfde visie

Na dat succes groeide het idee om een langdurige samenwerking uit te bouwen.

“De mensen achter AMS – wat staat voor Audio, Music and Sound – zijn Salvatore Amoruso, Alexandre Geets, Michel De Visscher en ikzelf. We kennen elkaar al sinds onze jeugdjaren en weten dat we op elkaar kunnen bouwen. Bovendien hebben we elk onze specifieke expertise: schrijven, muziek producen, fotografie… Salvatore werkte al samen met Snoop Dogg en met diverse Franse en Belgische zangers, maar ook Alexandre en Michel zijn allebei even bedreven in hun vak. We delen dezelfde visie en willen op een ethische en duurzame manier samenwerken met diverse artiesten. Vanuit onze eigen ervaring willen we onderbouwd advies geven. We willen onszelf de tijd geven om te groeien en ons platenlabel uit te bouwen.”

“Daarnaast willen we onze westkust extra promoten. Onze eerste samenwerking is er eentje met zanger Gwen Danis. De clip ging op 19 mei in première en is deels opgenomen in Villa Select en Bowl-Inn, maar ook langs onze kustlijn in De Panne.” (SM)

https://www.facebook.com/AMSproduction8660 en https://www.amsproduction.org/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.