Achttien maanden cel voor steekpartij met kapotte whiskyfles in Menen

© iStock
Redactie KW

Een 34-jarige man van Afrikaanse origine uit Wevelgem is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden en een boete van 400 euro omdat hij in Menen met een kapotgeslagen whiskyfles een andere Afrikaan in de hals stak. Het slachtoffer overleefde ternauwernood.

Op 24 juli 2019 waren Zola L. en het slachtoffer in Menen op stap. Ze hadden elk een fles sterke drank in de hand. Op het kruispunt vande Oude Leielaan en de Waalvest kregen ze ruzie. Daarop sloeg Zola L. zijn whiskyfles op het trottoir stuk en stak zijn kompaan in de hals. Het slachtoffer kon nog zelf naar het vlakbij gelegen ziekenhuis lopen en moest er meteen geopereerd worden.

Een halsslagader en drie andere aders bleken doorgesneden. Pas een week later kon Zola L. in Asse opgepakt worden. Hij bleef vijf maanden in voorhechtenis achter de tralies. Op vandaag verblijft hij in een instelling in het Waalse Bizet. Volgens de dader sloegen zijn stoppen door omdat de andere maar bleef vragen om ook eens van zijn whisky te drinken. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier