Achttien genomineerden voor zes Oostendse sporttrofeeën

De jury, hier in gezelschap van schepen van Sport Bart Plasschaert, bepaalde de laureaten. © PR
Redactie KW

Vrijdag 13 maart kent het stadsbestuur van Oostende zes trofeeën aan verdienstelijke sportlui toe. De vakjury deelde al mee welke drie kandidaten in elke categorie nog in beeld zijn.

Dit jaar zijn er zes trofeeën van sportverdienste in Oostende. Zeilster Emma Plasschaert en skeeleraars Sandrine Tas en Stien Vanhoutte strijden om de trofee bij de vrouwen. Bij de mannen wordt het een duel tussen zeilwagenrijder Egon Plevier, atleet Michaël Obasuyi en jetskiër Quinten Bossche. De genomineerde sportploegen zijn de roeiers van KRNSO dubbelvier senioren lichte heren, het vrouwenvolleybalteam van Hermes Rekkenshop Oostende en de Belgische aflossingsploeg skeeleren.

Drie van de zes trofeeën zijn voor de jeugd. Bij de beloftevolle meisjes zijn skeeleraar Fran Vanhoutte, tafeltennisser Julie Vanhauwaert en zwemster Lotte Vanhauwaert in beeld. Bij de beloftevolle jongens komen BMX’er Gianni Terryn, trampoline-atleet Rien Denolf en zeiler Simon De Gendt in aanmerking voor de trofee. Voor de jeugdsportploegen zijn er eveneens drie genomineerden: de roeiers van KRNSO, de U17 waterpoloploeg en padelspelers Andres Beuselinck en Florian Vandelanotte.

Daarnaast onderscheidt het Oostendse stadsbestuur op het Feest van de Oostendse sport ook een sportambassadeur. Ook kennen ze een lifetime achievement award toe aan iemand die een bijzonder uitstraling aan het Oostendse sportleven gegeven heeft. Het Feest van de Oostendse Sport heeft plaats opvrijdag 13 maart vanaf 20 uur in De Grote Post.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier