Achtste luik gezinsvriendelijke fietsroute geopend en ingereden

© (Foto RB)
Redactie KW

Onder een stralend zonnetje werd de achtste editie van de Westtoer-fietsroutes ingesproken en ingereden. Westtoer, bij Monde van directeur Stefaan Gheysen, praatte en reed de achtste gezinsvriendelijke fietsroute in.

Deze KD-Route loopt als een rode draad dwars door de regio’s Houthulst, Staden en Langemark Poelkapelle. Het achtste luik vertrekt vanuit de Madonna en werd vanuit de Basisschool aldaar ook geopend en ingereden.

De Westhoek K(a)D(ee)-fietsroute ‘Met Jaek en Nink op roverstocht’ is 28 kilometer lang en loopt dwars door drie voornoemde gemeenten. Deze route is bewegwijzerd met 6-hoekige bordjes die de figuurtjes van Jaek en Nink presenteren. De route heeft twee vertrekpunten: aan de Dienst voor Toerisme van Houthulst en aan het Guynemerpaviljoen in Langemark-Poelkapelle. “Fietsend kom je heel wat plaatsen tegen waar je kunt genieten van een ijsje of waar de kinderen kunnen ravotten op speelpleintjes. Bovendien ontdek je tijdens de route het ‘rovershol’ waar Bakelandt zich schuilhield. De figuur Bakelandt is al een tijdje een gekend persoon in onze streek. De roversbendeleider verstopte zich in een bos in Houthulst. Het bendelid is een fantasierijk figuur geworden. Als gemeente zijn we heel trots dat we nu ook een kindvriendelijk fietsroute hebben”, haalt schepen Johan Vanysacker aan.

Het provinciebedrijf Westtoer komt met de familievriendelijke fietsroute tegemoet aan de resultaten van het recente fietsonderzoek in West-Vlaanderen. De Westhoek telde in 2017 één miljoen recreatieve fietsers. Toerisme Westhoek mikt al verschillende jaren op familievriendelijkheid en blijft dat aanbod verder uitbouwen. De regio heeft 2 KD-ambassadeurs: de stripfiguurtjes Jaek en Nink die de kinderen wegwijs maken in deze prachtige regio via wandeltochten, fietstochten en ondertussen ook Westhoek KD-menu’s in diverse restaurants. Het moeten niet altijd frieten met frikandellen zijn. We spoorden de restaurants aan om iets gezond en lokaal op de menukaart te zetten”, stelt Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van Westtoer en gedeputeerde van de Provincie West-Vlaanderen.

Daarnaast is er de kaart ‘Grenzeloos familieplezier’ die gezelschappen met kinderen een goed overzicht geeft van het familievriendelijk aanbod in de Westhoek. Deze roverstocht bevat Bakelandt als rode draad, maar ook de smaakpapillen zijn belangrijk. Proeven, ontdekken en beleven. De eerste KD-routes in de Westhoek werden ontwikkeld in 2016. De familievriendelijke fietsroutes worden gesmaakt door toeristen. Deze roverstocht is de achtste en laatste in de reeks van KD-routes en verbindt Langemark-Poelkapelle, Houthulst en Staden. De fietsroutekaart ‘Met Jaek en Nink op roverstocht’ is gratis te verkrijgen bij Westtoer, Toerisme Langemark-Poelkapelle, Toerisme Houthulst, Toerisme Staden en bij de voorziene stopplaatsen langs de route.

“Ik ben zelf blij als fervent fietser er vandaag bij te zijn op de nieuwe KD-fietsroute, op deze locatie die mij na aan het hart ligt. Naast de 1, 5 miljoen recreatieve fietsers anno 2017 noteerden we ook 48% verblijfstoeristen in de Westhoek. Het fietsnetwerk is een op en top Westtoerproduct. Met een enorm fietsresultaat. De grootste interesse van de fietsers gaat uit naar het wondermooie landschap in onze regio. De routes gaan over afstanden variërend van 20 tot 30 km. Onderweg kan men in de vele handelszaken allerhande lekkers nuttigen. De route van vandaag heeft als hoogtepunt het rovershol van Bakelandt”, besluit Westtoerdirecteur Stefaan Gheysen.

Je kan de route ook downloaden via www.toerismewesthoek.be/westhoekkd/fietsen.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier