Achtervolging eindigt in fataal ongeval: 16-jarig slachtoffer reed zonder rijbewijs

Meer dan een uur was de Moeskroenstraat afgesloten om het voertuig van onder de oplegger te krijgen. © NDZ
Redactie KW

In Menen is maandagavond een Franse jongeman van amper 16 jaar om het leven gekomen tijdens een politieachtervolging. Hij haalde aan hoge snelheid een anoniem politievoertuig in, waarna de agenten de achtervolging inzetten. Het slachtoffer verloor in een bocht de controle over het stuur en knalde op een oplegger.

Maandag iets voor 21 uur had de politie van de zone Grensleie net een snelheidscontrole afgerond. Een anonieme politiewagen reed in de Moeskroenstraat richting Menen, toen die plots door een wagen met Franse nummerplaat aan hoge snelheid – meer dan 100 kilometer per uur in een zone 50 – werd ingehaald. Voor de agenten reden genoeg om de achtervolging in te zetten.

Even later ging het mis. De wagen ging uit de bocht en knalde onder een oplegger die aan de rechterkant van weg geparkeerd stond. Volgens parketwoordvoerder Tom Janssens was de bestuurder op slag dood. Het slachtoffer is een 16-jarige jongen uit Tourcoing (Frankrijk) zonder rijbewijs, meldt het parket van West-Vlaanderen dinsdagmiddag.

Omdat agenten van de politiezone Grensleie deel uitmaakten van het ongeval, kwamen agenten van zone Vlas ter plaatse om de vaststellingen te doen. Het parket West-Vlaanderen stelde ook een wetsdokter aan. Het parket voert een onderzoek uit naar enerzijds de rol van de politie als waarom de automobilist wegvluchtte.

De Moeskroenstraat bleef een uur lang voor alle verkeer afgesloten. Er moest een kraan ter plaatse komen om de oplegger op te tillen en het voertuig los te maken. (NDZ)

Ook de laadklep van de vrachtwagen was zo erg beschadigd dat hij verwijderd moest worden.
Ook de laadklep van de vrachtwagen was zo erg beschadigd dat hij verwijderd moest worden.© NDZ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier