Achtervolgd door coronavirus: Philip Soubry dreigt nu ook in Italië vast te zitten

Philip Soubry lijkt wel achtervolgd te worden door het coronavirus. © JOKE COUVREUR
Olaf Verhaeghe

Philip Soubry, de Kortrijkzaan die eerder besmet was met het veelbesproken coronavirus, lijkt achtervolgd te worden door de ziekte. Nadat hij eerder twee weken in Brussel in quarantaine moest verblijven, dreigt hij nu ook in het noorden van Italië vast komen te zitten.

Besmet is hij niet langer, maar het coronavirus blijft Kortrijkzaan Philip Soubry parten spelen. De werknemer van het Gullegemse bedrijf LVD die zich vrijwillig uit China liet repatriëren, belandde ruim drie weken geleden in quarantaine in een Brussels ziekenhuis. Ondertussen mocht hij die kamer verlaten en ging hij opnieuw aan de slag. Samen met een collega werd Philip voor een opdracht naar Verona, een stad in het noorden van Italië, gestuurd. En laat daar nu net het coronavirus deze week voor heel wat paniek zorgen.

“Samen met een collega ben ik in Bologna geland”, vertelt Philip Soubry aan HLN.be. “We verblijven in de buurt van Verona, voorlopig tussen de door het virus getroffen regio’s Veneto en Lombardije in. Het is niet te geloven, nu zit ik er weer in. Het blijft me maar achtervolgen.”

De ‘coronabelg’ is alvast niet van plan om opnieuw vast komen te zitten in een klein ziekenhuiskamertje. “Als het gebied waar wij verblijven ook in lockdown gaat, zijn we weg. Terug naar België. Ik heb geen zin om weer enkele weken niet te kunnen gaan en staan waar ik wil. Straks denken ze hier in Italië dat ik de ziekte nog wat verder kom verspreiden…”

In april hoopt Philip Soubry terug te kunnen keren naar zijn vrouw in China waar hij voor LVD ook werkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier