Acht nieuwe leden voor Orde van Sint-Maarten in Ardooie

De acht nieuwe leden in de Orde van Sint-Maarten, samen met voorzitter Stefaan Devisschere en erevoorzitter Theo Van Iseghem: Alex Windels, Hendrik De Meulenaere, David Houthoofd, Kurt Desmet, Philippe Debruyne, Joachim Gevaert, Rebecca Gayse en Nele Timmerman. (Foto EH)
Redactie KW

De orde van Sint-Maarten is acht nieuwe leden rijker. De nieuwe leden kregen hun erelint tijdens een plechtigheid in het gemeentehuis. Meteen werd een tipje gelicht van het feestprogramma van de 36ste Sint-Maartensfeesten die plaatsvinden op vrijdag 4 en zaterdag 5 november.

De Orde van Sint-Maarten telt momenteel 81 leden die zorgvuldig uitgekozen worden volgens een aantal criteria. Leden van het Sint-Maartenscomité worden automatisch lid van de Orde. Verenigingen die trouw deelnemen aan de stoet, kunnen een vertegenwoordiger voordragen. Ook mensen met een verdienste voor de Sint-Maartensactiviteiten komen in aanmerking.

Volgende leden zijn nieuw in de orde: Philippe Debruyne namens de Sint-Martinusruiters, Nele Timmerman namens de Boomgaard, Rebecca Gayse namens het oudercomité van de Boomgaard, Kurt Desmet is een trouwe medewerker aan het hele Sint-Maartensgebeuren, David Houthoofd werkt als vrijwillig brandweerman mee aan het Sint-Maartensfeest, Hendrik De Meulenaere is een vaste medewerker aan de jaarlijkse avondwandeling, Alex Windels is de nieuwe man achter de jongste reus, Mantje en tenslotte Joachim Gevaert die toegetreden is tot het organiserend comité.

Na de aanstelling trok iedereen in optocht door het centrum onder begeleiding van de vier Ardooise reuzen en de harmonie.

Feestprogramma

Op vrijdag 4 november is er de intro met de avondwandeling. Een culinaire tocht van acht kilometer met onderweg hapjes en drankjes. Kaarten kosten 18 euro, na de wandeling zorgt een coverband voor sfeer in de grote tent aan het Polenplein.

Op zaterdag 5 november is er een kindernamiddag met veel animatie en optredens, onder meer van lokale jongeren. Er is een ballonwedstrijd en je kunt in de omgeving van de tent stoeptekenen.

Om 16.00 uur krijgt het feest een officieel karakter met een receptie in ‘t Hofland in aanwezigheid van de Heilige zelf.

Straatanimatie

In afwachting dat de stoet voorbij komt, zal er straatanimatie zijn. Bird Man, Cirq Mystiek, Ron Jaluai en l’Ambulance de la chance zijn gecontacteerd.

De stoet begint om 18.00 uur in de Motestraat en trekt weg via Kortrijkstraat, Marktplein, Stationsstraat tot aan de Cauwestraat, dan naar de Watervalstraat om terug te keren van de Stationsstraat voor een tweede passage aan het Marktplein. Voor de deelnemende kinderen is er choco en koeken. Hoofdact op het afsluitende feest in de tent is 2 fabiola. De toegang tot alles is gratis.

(JM)