Acht meisjes gaan de strijd aan om Tineke te worden: ‘to the next level’

Dé apotheose van de Tinekesfeesten is ongetwijfeld de verkiezing van het 56ste Tineke van Heule. Dit jaar haakten twee kandidates af, één meisje zelfs nog in de laatste week. Toch zijn de overige acht kandidates meer dan gemotiveerd om voor het Tinekeslint te strijden. Onder het thema ‘to the next level’ krijgen ze tal van proeven voorgeschoteld. Zondagavond weten we wie het hoogste level bereikt en Zahra D’Haene mag opvolgen.

foto KDS

Sarah Deconinck (17) uit Heule: “Getwijfeld over mijn deelname”

Sarah Deconinck (17), dochter van Peter Deconinck (52) en Ruth Besard (46). Ze heeft een tweelingzus Laura (17) en een jongere zus Elena (10). Sarah studeert Hotelschool, richting Hotel aan de Rhizo in Kortrijk. Ze speelt graag monopolie en het computer racespel Mario Brom.

Sarah is de jongste kandidate. “Ze hebben mij gevraagd om deel te nemen. Eerst twijfelde ik even. Ik vind het uiteindelijk toch een leuke uitdaging en ik ga er volledig voor. Ik verwacht veel plezier en samenhorigheid. Ik wil echt graag Tineke van Heule worden”, zegt Sarah. “Mijn vrienden en familie zijn mijn trouwe supporters.”

Justine Glorieux (19) uit Heule: “Het zou een hele eer zijn”

foto KDS
foto KDS

Justine Glorieux (19) is de dochter van Gino Glorieux (54) en moeder Els Santens (46). Ze studeert aan de Vives te Kortrijk richting event management. “Ik ben lid van de Heulse studentenclub Die Freule”, vertelt Justine. “Ik ga graag naar musicals kijken. Fame en 40-45 zijn mijn favoriete musicals”, zegt Justine die ook dolgraag tetris speelt. “Vroeger speelde ik graag Candy Crush.” Deelnemen aan de verkiezingen is voor haar een droom die werkelijkheid wordt. “Ik verwacht een leuke strijd met spanning en vreugde. Ik zou dolgraag Tineke zijn. Het zou een eer zijn om Heule als Tineke te mogen vertegenwoordigen.” De studentenclub die Freule en Hula zijn haar supporters.

Marie Degrande (18) uit Heule: “Al acht jaar supporter”

foto KDS
foto KDS

Marie Degrande (18) studeert haarzorg aan de Rhizo in Kortrijk. Ze is de dochter van Steven Degrande (48) en Els Bommarez. Lowie (22) en Emiel (20) zijn haar twee oudere broers. Turnen bij de Koninklijke turnvereniging Kortrijk is haar grote hobby. “Op reis spelen we onderweg met heel het gezin Hayday. Als ik me verveel, speel ik Subway Surfers.”

Dit jaar wou Mieke koste wat het kost deelnemen. “Ik ben al acht jaar actief aan de supporterslijn. Nu wil ik het eens van de ander kant beleven”, zegt Marie.” Marie verwacht een tof topweekend. En Tineke van Heule worden, dat mag uiteraard altijd”, zegt Marie glimlachend. “Mijn supporters zijn de turnclub, vrienden en Chiro Tjoef.”

Mathia Debrauwere (18) uit Heule: “Ik verwacht een tof weekend”

foto KDS
foto KDS

Mathia Debrauwer (18), dochter van Steven Debrauwere (50) en Caroline Callens (57), is enig kind. Ze studeert aan de Kulak Kortrijk richting biomedische wetenschappen. Naast de scouts zijn lopen en dwarsfluit spelen haar hobby’s. Ze speelt graag Rummikub omdat je dat met velen samen kan spelen. Ook houdt ze van het computerspel Mario bros. Vrienden, familie en de scouts zijn haar supporters.

“Eerst wou ik niet deelnemen maar omdat een vriendin vorig jaar haar kans waagde, besloot ik mij toch in de strijd te werpen”, zegt Mathia. “Ik verwacht een tof weekend. Het zal intensief zijn in de leuke zin van het woord. En het zou natuurlijk leuk zijn om te winnen.”

Rune Lesage 18) uit Gullegem: “Deelnemen zit in de familie”

(foto KDS)
(foto KDS)

Rune Lesage (18) studeert communicatiemanagement aan de Howest te Kortrijk. De dochter van Brecht Lesage (52) en Caroline Goethals (50) heeft een oudere broer Reindert (24) en een oudere zus Friedl (22). Rune zit in scouts van Gullegem en danst bij polydans. Ze speelt graag het spelletje Candy Crush. Rune supportert al acht jaar.

Vorig jaar won ze de individuele supportersprijs. Tinekeslinten zitten in de familie. Haar tante en twee nichten waren allemaal eerste eredame. Het kriebelde Rune om deelt nemen. “Ik denk dat deelnemen stresserend is. Ik verwacht veel plezier en ga me zeker amuseren”, aldus Rune. “Ik ga erin vliegen en zie wel wat er op mij afkomt.”

Justine Dekyvere (18) uit Heule: “Ik wou al lang deelnemen”

(foto KDS)
(foto KDS)

Justine Dekyvere (18) is de dochter van Kurt Dekyvere (49) en Nathalie Swaenepoel (44). Justine studeert sportwetenschappen aan de RHIZO te Kortrijk. Haar hobby is karate. “Ik ben niet gevaarlijk”, zegt ze met een lach. Ze speelt graag Pacman en het racespel Mario Kart. “Ik nam al mee aan de verkiezingen van Tineke van de Watermolen. Ik heb er goede ervaringen aan overgehouden en vindt het een springplank naar deze grote verkiezingen. Ik wou al lang deelnemen aan deze verkiezingen. Mijn supporters zijn karateclub Hajime Heule, mijn vrienden en familie. Ik ben er zeker van dat het superleuk wordt. Ik ga zeker nieuwe vrienden maken en zou uiterarad graag Tineke van Heule worden.”

Lieze Vandromme (18) uit Heule: “Ik wil me vooral amuseren”

(foto KDS)
(foto KDS)

Lieze Vandromme (18) is de dochter van Tom Vandromme (46) en Veerle Demeersseman (43). Ze studeert voor leerkracht lager onderwijs te Torhout. In haar vrije tijd gaat ze dansen en is ze actief bij Chiro Stine, waar ze haar tweede jaar leidster is. Lieze speelt graag het familiespel Monopoli en Just Dance op de wii.

“Ik wou al lang deelnemen aan deze verkiezing. Het is nu of nooit”, lacht Lieze. “Ik doe gewoon mee om te amuseren. Het wordt zeker een unieke ervaring.”

Haar supporters zijn vrienden, familie en de leden van Chiro Stine. Lieze verwacht een fijn weekend en een nieuwe vriendengroep. “Ik doe mijn best om een lint te bemachtigen.”

Febe Dupont (18) uit Heule: “Ik hoop mijn zus op te volgen”

(foto KDS)
(foto KDS)

Febe Dupont (18) is de jongste dochter van Dario Dupont (52) en Anja Depuydt (48). Ze heeft een oudere broer Robbe (26) en een oudere zus Emmelie (28). Emmelie was Tineke van Heule 2009 en was covoorzitster van de Tinekeswerkgroep. Febe studeert toegepaste psychologie aan de Vives te Kortrijk. Ze is leidster in Chiro Stine en speelt graag Mario Bros.

“Deelnemen is in onze familie een traditie. Mijn tante, twee nichten en mijn zus deden al mee. Chiro Stine is haar achterban die voor haar supportert. “Ik verwacht een tof weekend vol ambiance, plezier en vriendschappen voor het leven. Ik hoop mijn zus te kunnen opvolgen als Tineke van Heule.”

(Carlo Herpoel)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.