Acht medewerkers en vier patiënten positief op campus Reepkaai: “Enkel milde symptomen”

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Op de revalidatie-afdeling van AZ Groeninge, campus Reepkaai werden alle patiënten en het personeel gisteren preventief getest op het coronavirus. Aanleiding was de vaststelling dat er afgelopen week een patiënt en twee medewerkers positief bleken. Gisteren bleken dat uiteindelijk acht medewerkers en vier patiënten te zijn, allemaal van dezelfde afdeling.

Op de revalidatie-afdeling van AZ Groeninge in het centrum van de stad, op de campus Reepkaai testte afgelopen week een patiënt en twee medewerkers positief op Covid-19. De directie handelde snel en besloot meteen zondag alle patiënten op de revalidatie-afdeling en al het personeel preventief te testen op Covid-19.

Iedereen stelt het goed

De testresultaten zijn ondertussen gekend. Meer dan 250 personeelsleden en patiënten werden getest, acht medewerkers en vier patiënten werden positief bevonden. De vier patiënten werden onmiddellijk naar de covid-afdeling op campus Kennedylaan overgebracht. Alle betreffende patiënten en medewerkers stellen het goed en vertonen slechts milde symptomen. Niemand diende opgenomen te worden op de afdeling intensieve zorg.

“Door het onmiddellijk opstarten van de contact-tracing bij de positief bevonden medewerkers en patiënten, werd de situatie heel snel in kaart gebracht, en werd vastgesteld dat de besmetting zich op één van de vier verpleegafdeling op de revalidatie heeft voorgedaan“, klinkt het bij het ziekenhuis. “Alle patiënten en hun directe naasten worden verder continu persoonlijk, en dagdagelijks geïnformeerd over de evolutie van de situatie.”

Enkel nog bezoek op palliatieve afdeling

“Rekening houdend met het feit dat we een incubatieperiode in acht nemen, blijven alle maatregelen rond het tijdelijk opschorten van bezoek voor de revalidatie-afdelingen, gehandhaafd. Dit om de veiligheid van de patiënten, medewerkers en bezoekers zo sterk als mogelijk te bewaken.”

Midden volgende week worden alle patiënten en medewerkers een tweede maal getest. Voor het bezoek op de palliatieve afdeling verandert voorlopig niets. Daar blijft de aanwezigheid van de partner(s) in zorg verder toegelaten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten