Acht appartementen en acht woningen op voormalige Bekaertsite

De bewoners van de nieuwe woongelegenheden in de Garenstraat in Moen konden tijdens het verlof hun woonst betrekken. Hier zien we hen samen met de mensen van Eigen Haard. © GJZ
Redactie KW

Eigen Haard heeft de sleutels van acht nieuwe woningen en evenveel appartementen aan de bewoners kunnen overhandigen. De woningen kwamen op de oude Bekaertsite, nu de Garenstraat.

Door Geert Vanhessche

Op de site waar voorheen Bekaert Textiles gevestigd was, is nu een ganse woonwijk verrezen. De sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Haard heeft daar een groot aandeel in en realiseerde daar appartementen en woningen. “Hier bouwen we acht appartementen met twee slaapkamers, waarvan de vier gelijkvloerse aangepast zijn voor oudere mensen. Verder kwamen er nog acht kleine gezinswoningen, eveneens met twee slaapkamers”, aldus Luc Vanhulle, directeur van Eigen Haard.

Iedere wooneenheid kreeg ook een carport en de woningen zijn voorzien van zonneboilers, zodat ook hier hernieuwbare energie zal gebruikt worden. Verder is er uiteraard ook de nodige groenvoorziening. Luc Vanhulle is tevreden over het verloop van de werken: “We zijn halfweg september 2017 begonnen met de paalfunderingen en in juni vorig jaar was de ruwbouw al klaar. De uitvoeringstermijn van 520 kalenderdagen werd gerespecteerd zodat we nu, zoals gepland, de gebouwen kunnen in gebruik nemen.” Het hele project kost zowat 1.950.000 euro.

Nog projecten

Momenteel zijn in Zwevegem nog een aantal projecten in uitvoering. Zo verwacht men in het voorjaar van 2020 het einde van het bouwproject in de Kruiswegstraat waar vijf woningen plaats maken voor zeven woongelegenheden. De 34 sociale woningen van het bouwproject op de Losschaert zou eveneens in het voorjaar van 2020 zijn einde moeten kennen en de werken in de Hugo Verrieststraat hoopt men eind mei 2020 te finaliseren.

De huisvestingsmaatschappij Eigen Haard cvba uit Zwevegem is één van de grootste sociale huisvestingsmaatschappijen in de regio en beheert iets meer dan 1.300 woongelegenheden verspreid over vijf gemeenten. Eigen Haard bouwt, renoveert en verhuurt sociale woningen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier