Achille Margo schenkt cheque aan De Pelikaan: “Dít werk is pas bewonderenswaardig”

Achiel Margo uit Lauwe schonk 3.000 euro aan De Pelikaan in Menen. Een bonus die hij overhield van zijn sponsoring na zijn recordpoging op de wielerpiste in Roubaix. © WO
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Achille Margo, de 84-jarige Lauwenaar die een tijdlang werelduurrecordhouder op de fiets was, overhandigde vandaag een mooie cheque van 3.000 euro aan de mensen van De Pelikaan.

Slager op rust, topsporter, vlotte prater en een lokale legende. Er zijn veel manieren waarop Achille zijn stempel op het dagelijkse leven heeft weten te drukken maar het is vooral zijn engagement dat bewondering weet op te wekken. Zijn recordrit moest niet alleen dienen om te bewijzen dat 80-plussers nog tot heel wat in staat zijn maar moest eveneens geld in het laatje brengen. Dat geld, een knappe 3.000 euro, moet dienen om dagcentrum De Pelikaan te ondersteunen. “Ik heb een uur hard op de trappers geduwd”, laat Achille zich ontvallen. “Maar wat die mensen hier iedere dag verwezenlijken, dát is pas bewonderenswaardig.”

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1280

Donderdagmiddag overhandigde Achille Margo, oud-uurrecordhouder bij de 80-plussers op de piste, een mooie cheque van 3.000 euro aan De Pelikaan Menen. En daar hoorden uiteraard drie dikke kussen bij. Het volledige verhaal? Dat lees je hier: https://kw.be/nieuws/samenleving/achille-margo-schenkt-cheque-aan-de-pelikaan-dit-werk-is-pas-bewonderenswaardig/article-normal-399497.html

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op Donderdag 24 oktober 2019

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/507300540103788/500

De emotionele Achille overhandigde de cheque, onder ruime belangstelling maar kon het toch niet laten om er een van zijn gekende kwinkslagen in te verwerken. “Ik ken De Pelikaan omdat de zoon van onze buren hier heel wat hulp krijgt”, klinkt het. “Mijn buurman is echt een topkerel maar het is vooral met zijn vrouw dat ik goed overeen kom. En al helemaal als hij niet thuis is.

Nieuwe poging

Vanzelfsprekend kwam ook de recordrit ter sprake, meerbepaald het verliezen van zijn record aan Jef Geerts uit Minderhout. “Ik heb altijd gezegd dat records er waren om verbroken te worden”, horen we bij Achille. “Ik vraag me alleen af of dat nieuwe record wel onder UCI-voorwaarden werd gereden want het lijkt me een beetje een vreemde en bijna perfecte afstand. Maar goed, als hij die afstand daadwerkelijk heeft gereden dan mag hij met trots de titel dragen. Voorlopig toch…” (knipoogt) Is er een revanche op til? Daar blijft Achille mysterieus stil over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier