Achille Margo moet werelduurrecord afstaan: “Records die zijn er om gebroken te worden”

Achille, hier net vertrokken voor zijn aanval op het werelduurrecord. © a-CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Op 4 juni reed Lauwenaar Achille Margo zichzelf de geschiedenisboeken in. Op een pistefiets reed de 84-jarige atleet 31.186km in één uur, goed voor een wereldrecord en een heldenstatus. Vanaf vandaag, vrijdag 6 september, is Achille opnieuw wereldrecordhouder af. In Gent reed de 80-jarige Jef Geerts meer dan 33km in dezelfde tijd.

Een held is Achille nog steeds, maar het werelduurrecord staat helaas niet meer op zijn naam. Jef Geerts, een 80-jarige inwoner van Minderhout, verpulverde vrijdag 6 september het record van Achille met meer dan 2.5km.

Achille nam het nieuws, zoals een echte atleet, sportief op. “Records die zijn er om gebroken te worden“, klinkt het. “Ik wist van dag één dat anderen het ook zouden gaan proberen, vandaag is er iemand in geslaagd.”

Een nieuwe poging zit voor Achille nog niet meteen in het verschiet. Tijdens zijn vorige recordpoging liet hij iedereen weten dat hij zich zou gaan klaarstomen voor het werelduurrecord bij de 90-plussers, maar ondertussen kijkt hij wel tegen de administratieve rompslomp op. “Moest ik een sponsor vinden die meteen ook een deel van die administratie kan overnemen, dan twijfel ik geen seconde. Het fietsen is geen probleem, de rest dan weer wel.”

In Lauwe, zijn thuisstad, liggen de bewoners alvast niet wakker van het nieuwe record. “Achille is en blijft de enige echte en vooral ONZE krak”, klinkt het luidkeels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier