Accent Business Park wordt Westwing Park en krijgt nieuwe, 57 meter hoge kantoortoren

Het middenplein wordt helemaal afgewerkt met groen- en waterpartijen.
Wouter Vander Stricht

Accent Business Park, gelegen vlak naast de E403 in Roeselare, schakelt in 2020 een versnelling hoger en start aan een volledig nieuwe fase in haar ontwikkeling. De bouw van een nieuwe kantoortoren gaat gepaard met een nieuw circulatieplan, een uitbreiding van het dienstenaanbod op het park, een nieuw parkeergebouw en een nieuwe naam: Westwing Park!

https://www.youtube.com/watch?v=QqajoCIwMWI

Accent Business Park is een verhaal waar al 20 jaar aan geschreven werd. Het volgende hoofdstuk in de ontwikkeling van het park onthult een nieuw logo, een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en een nieuwe naam. Zo zijn bedrijven voortaan welkom in Westwing Park.

“Na jarenlange investeringen in het merk ‘Accent Business Park’ was een naamswijziging niet evident. Met Westwing Park onderstrepen we onze positie als de meest strategische kantorenlocatie van West-Vlaanderen. De nieuwe stijl tilt alles naar een niveau hoger, wat ook onze residenten ten goede komt”, vertelt Joris Claeys van Cennini Holding.

Een upgrade voor de site

Om de circulatie op de site te vereenvoudigen krijgt de nieuwe toren een ondergrondse parking en aanpalend parkeergebouw, goed voor een totaal van 493 parkeerplaatsen. “Sommige bezoekers vinden vandaag hun weg op de site niet. In de toekomst worden ze rechtstreeks het nieuwe parkeergebouw binnen geleid”, vertelt Joris Claeys van Cennini Holding. “Ook het centrale middenplein wordt nu volledig afgewerkt, waarbij we de groen- en waterpartijen doortrekken tot aan de toren. Daar komt op termijn ook een halte van De Lijn, die het park zal verbinden met de nieuwe campus AZ Delta en het station van Roeselare.”

Het gelijkvloers van de toren wordt voorlopig gereserveerd. “We volgen de laatste trends op de voet en bekijken de mogelijkheden zoals flexibele vergaderzalen, horeca, douches, een lounge of een marktplaats om te lunchen. De ‘war for talent’ is voor veel bedrijven een grote uitdaging, en een aantrekkelijke kantoorlocatie is een heel belangrijke troef in deze strijd. Dit is een materie die continu evolueert en we gaan de komende maanden dan ook kijken met welke vragen de kopers en residenten naar ons toe komen. Door het gelijkvloers te reserveren houden we alle opties open”, vervolgt Joris Claeys van Cennini Holding.

V.l.n.r. Leo Claeys, burgemeester Kris Declercq, Katleen Spriet, Bart Vanderdonckt en Joris Claeys bij de voorstelling van de nieuwe plannen op Westwing Park, het vroegere Accent Business Park.
V.l.n.r. Leo Claeys, burgemeester Kris Declercq, Katleen Spriet, Bart Vanderdonckt en Joris Claeys bij de voorstelling van de nieuwe plannen op Westwing Park, het vroegere Accent Business Park.© Stefaan Beel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier