Abdelhadi El Hachimi wint halve marathon Rapper dan een Ezel

Abdelhadi El Hachimi © BRU
Redactie KW

Abdelhadi El Hachimi heeft vrijdagavond de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’ gewonnen in Kuurne.

De Belgische atleet van Marokkaanse origine kwam dan ook met ruime voorsprong over de aankomstlijn. Tweede bij de masters mannen werd Stijn Fincioen die in het jaar 2013 Belgisch kampioen marathon werd. De derde plaats was weggelegd voor Mohammed Benkhedda.

Ann Parmentier
Ann Parmentier© BRU

Bij de vrouwen masters toonde Ann Parmentier uit Ingooigem zich de sterkste, gevolg op een tweede plaats door Isabel Vermeulen uit Bellegem. Ward Oosterlinck zette dan weer bij de Senior Mannen de beste prestatie neer, gevolg op een tweede plaats door Davy Stieperaere uit Wevelgem. Ten slotte kwam Annelies Deketelaere uit Hooglede als eerste over de aankomstlijn bij de senior dames, gevolgd op een tweede plaats door Gwendolyn De Deyne.

Dit jaar was de ‘Rapper dan een Ezel’ toe aan zijn 35ste editie. In totaal namen aan de halve marathon 659 deelnemers deel. Bij de Aflossingswedstrijd kwamen 62 ploegen aan de start die elk vier deelnemers telden. Voorafgaand aan de halve marathon was er de 20ste ezelsjogging waaraan 1028 deelnemers deelnamen. De organisatie is alvast heel tevreden en spreekt over de hoogste opkomst ooit.

(BRU/foto BRU)