ABCFlexi geeft advies op alle vlak

Johan De Cock. (foto Nele)
Redactie KW

Johan De Cock gaat van start metABCFlexi. Je kan er terecht voor advies, begeleiding en coaching en dit op verschillende domeinen. “Mijn klanten beschrijven mij als een geduldig, begrijpend en goed luisterend persoon”, zegt Johan.

Johan De Cock is afkomstig van Mechelen en woont nu in Wingene. Hij toont een breed interesseveld en is een man met vele diploma’s op zak. Zijn kennis wil hij nu via ABCFlexi delen. “Door mijn ruim aanbod aan kennis ben ik van alle markten thuis. Ik heb heel wat diploma’s in mijn kast liggen en het moment is aangebroken om er echt iets mee te doen. Ik volgde een meervoudige bacheloropleiding in de economische wetenschappen en was geruime tijd docent bij Syntra West. Ik volgde daarnaast ook de opleiding van medische en sociale wetenschappen. Dit was een heel boeiende opleiding. Ik vond werk in het ziekenhuis in Mechelen waar ik patiënten begeleidde bij opname, ontslag, rouwverwerking of gewoon mensen die het moeilijk hadden. Hiermee ben ik gestopt en ik werk nu in het onderwijsveld.”

“Uit mijn ervaring weet ik dat mensen soms uit de bocht gaan, de rechte lijn is weg en ze ondervinden problemen. Ze hebben op dit moment steun, advies en begeleiding nodig. Ieder persoon kan bij mij terecht om geholpen te worden en dit op verschillende domeinen. Ik geef commercieel advies aan zelfstandigen bij de uitbouw van hun zaak, ik help bij businessplanning en doe aan verkoopstraining bij beginnende en gevorderde verkopers en vertegenwoordigers. Bij het volgende luik spits ik mij toe op de begeleiding van personen met burn-out, bore-out of stressproblemen. Tijdens mijn onderwijscarrière heb ik tal van leerlingen begeleid in hun studies. Bijlessen horen daar ook bij. Ook sollicitatietraining of loopbaanbegeleiding is een belangrijk punt. Vaak merk ik dat een klein duwtje in de rug of een positieve aanpak voldoende is om leerlingen over de streep te halen en een positieve georiënteerde carrière te laten uitbouwen steunende op zelfvertrouwen en zelfkennis.”

Coaching of begeleiding kan bij de persoon thuis of op kantoor. “Ik luister naar de wensen van mijn klant en vervolgens zoeken we samen naar een oplossing. Geduld en goed kunnen luiteren is dan ook van groot belang. Momenteel doe ik aan private sessies maar naar de toekomst toe wil dit ik dit uitbreiden naar groepssessies. Ik geloof heel sterk in de mensen en mensen kunnen elkaar helpen en hun geluk en verdriet delen.” (NS)

Info: www.abcflexi.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier