Aartrijke heeft nu ook een mountainebikeclub: de Sint-Barry’s

Barry Daenen. (foto BC)

“De Sint-Barry’s zijn naar mij vernoemd, maar dat was zeker mijn idee niet. Schrijf maar op: Barry was de Chinese vrijwilliger”, lacht Barry Daenen.

“De Sint-Barry’s is nu wel een volwaardige én trouwens de eerste mountainbikeclub van Aartrijke, toch is de club per toeval ontstaan”, begint Barry Daenen zijn verhaal.

De 63-jarige Aartrijkenaar uit de Hekelstraat ontdekte 15 jaar geleden zijn passie voor de fiets. “Ik ging toen sporadisch eens fietsen met mijn schoonbroers en van het een kwam het ander.”

Wekelijkse ritjes

“Ik ging ook jaarlijks een weekendje mountainbiken in de Ardennen met mijn schoonzonen Niek, Toon en Fre. Van daaruit zijn dan wekelijkse ritjes voortgevloeid, soms zelfs twee per week. De ene keer testten we een mountainbikeparcours in de streek, de andere keer namen we deel aan een georganiseerde rit.”

De schoonzonen namen vrienden mee en zo werd het clubje mountainbikers groter. “Het idee om een echte mountainbikeclub op te richten, kwam van mijn schoonzonen en is ontstaan in 2019. We reden met enkelen in een truitje van een niet nader genoemd West-Vlaams biermerk en zo is het idee ontstaan voor ons logo en de naam van onze club: Sint-Barry’s.”

“Jorn van onze club liet een karikatuur van mij maken door kunstenaar Balder Goethals uit Zedelgem. Heel mooi, maar ik werd wel als mascotte gebruikt én kreeg een bierglas omgekeerd op mijn hoofd. (lacht) Of dat dan niet mijn idee was? Wel neen! Schrijf maar op: Barry was de Chinese vrijwilliger. Al zal ik zeker niet zeggen dat ik er niet blij mee ben! Het resultaat is echt mooi!”

Eigen outfits

Het logo werd, samen met een wiel, verwerkt op de eigen mountainbike-outfits van de clubleden. “Zoiets kost natuurlijk centen, maar we hebben geluk dat enkele van onze leden wilden sponsoren met hun bedrijf: Intelligent Wonen, Veranda Comfort, Schilderwerken Toon Govaert, Algemene Bouwwerken Klaas Govaert, Haarden De Vos en Alle Karweien Thomas Sierens.”

Op de foto zien we achteraan v.l.n.r. Stefaan Vandekinderen, Dominique, Jos, Dieter, Stefaan Denolf, Jelle De Vos, Pieter Pollentier, Thomas Sierens, Frederik Deroo, Barry Daenen. Onderaan Jorn, Mathias Bouckaert, Toon Govaert, Klaas Govaert en Mathias Degryse. (foto BC)
Op de foto zien we achteraan v.l.n.r. Stefaan Vandekinderen, Dominique, Jos, Dieter, Stefaan Denolf, Jelle De Vos, Pieter Pollentier, Thomas Sierens, Frederik Deroo, Barry Daenen. Onderaan Jorn, Mathias Bouckaert, Toon Govaert, Klaas Govaert en Mathias Degryse. (foto BC)

We gaan tot drie keer per week mountainbiken en spreken daarvoor af in ons eigen Messenger-groepje. Al rijdt niet iedereen mee natuurlijk. Iedereen is los van alle verplichtingen. En trouwens…. niet iedereen is zoals ik met brugpensioen hé”, zegt Sint-Barry met een knipoog.

“We zijn een gesloten clubje met een 18-tal leden en dat is heel bewust. We willen niet te groot worden, al zijn vrienden wel welkom. We houden het niet alleen sportief, maar ook gezellig. Iedereen kent iedereen en zo voelt het goed.” (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier