https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Aarselenaar Jason Bradley zingt thuismatch op het carnavalsbal in Tielt

Jason Bradley: "Het is leuk om in de eigen achtertuin te kunnen optreden." (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

Naast Herbert Verhaeghe en de frivole Aarseelse Ka3 staat zaterdagavond op de pronkzitting van carnaval nog een zingende streekgenoot op het podium: Jason Bradley (40) woonde enkele jaren in Aarsele en zou er nu nog wonen, zonder een materiële misslag van een immokantoor. “In de regio Tielt zingen is als in de achtertuin. Ik heb enorm veel fans in de regio.”

Jason Bradley werd in Eeklo geboren, maar groeide in Zomergem op. Rond zijn 18de woonde hij enkele jaren in Aarsele. “Ik hou nog altijd van dit gezellige dorp: klein en fijn”, zegt Jason, die deze week 40 jaar is geworden. “Het is wat het is. Ik voel me niet extra blij met die tram 4”, lacht de guitige charmezanger, die zijn geluk bijna vijf jaar op het Spaanse eiland Mallorca beproefde. “Ik ben nog altijd verliefd op dat eiland. Ik heb eigenlijk alleen maar positieve herinneringen aan mijn tijd daar. Die vijf jaar leken wel twee weken. Ik ben er begonnen als animator. Daarna acteerde ik ook in shows en werd ik entertainment supervisor. Na een tijdje begon ik weer solo te zingen.”

Meer bekendheid

In het laatste jaar werkte Jason zeven dagen op zeven. Elke dag stond hij in een ander hotel of pretpark. “De meeste hotels werkten met een tweewekelijkse show, maar ik mocht er elke week optreden, telkens meer dan twee uur. Acteer- of zanglessen heb ik in België nooit gevolgd. Op Mallorca heb ik wel enorm veel bijgeleerd.” Jason baatte er ooit zelfs een muziekcafé uit, maar liet dat later over. “Ik kreeg alsmaar meer bekendheid, ook hier in België. Ik vertoefde dan ook weer meer in het land om op te treden.”

Toch overweegt hij om later weer naar Mallorca te trekken. “Onze zoon Devos is nu 12 jaar. Als hij op eigen benen staat, vertrekken we weer en zijn we van plan om daar te gaan wonen. We hebben ons hart verpand aan Mallorca. De liefde voor het eiland is heel groot. Het gaat dan niet alleen om het mediterraan klimaat. De mensen zijn er ook vriendelijk, heel positief ingesteld, de druk en de stress zijn er veel minder. Je bent er altijd, of toch bijna altijd, in vakantiestemming. Mensen leven daar veel meer zonder zich om de minste futiliteiten zorgen te maken.”

“Na het carnavalsfeest in Tielt vertrek ik voor enkele shows naar Tenerife”

Terugkeren naar Mallorca doet Jason Bradley zeker, maar eerst nog jaren in eigen land optreden. “Ik vlieg af en toe over en weer naar het buitenland om op te treden. Na het carnavalsfeest in Tielt vertrek ik voor enkele shows naar Tenerife. Het gaat intussen hard, heel hard. Ik vind het belangrijk om te kunnen blijven doen wat ik nu doe: mensen entertainen, of dat nu in een restaurant of in een feestzaal is. Ik ben zelf gelukkig als ik anderen zie glimlachen. Als ik anderen zie genieten van mijn muziek, als ik mijn fans kan doen meezingen. Je merkt onmiddellijk welk publiek je voor je hebt. Ik heb trouwens in de regio Tielt (Aarsele, Dentergem) nog heel veel fans. Mensen die me van vroeger kennen en me blijven volgen zijn. Marleen bijvoorbeeld, uit Dentergem, die er op mijn eerste optreden in Aarsele bij was en nog naar optredens komt.”

Huis al doorverhuurd

Dat hij niet naar Aarsele terugkeerde om er te gaan wonen, is heel toevallig. “We hadden in Spanje een optie genomen om een huis in Aarsele te huren. Maar toen we hier landden, was die woning al doorverhuurd. Men geloofde niet dat we vanuit Spanje die overeenkomst hadden gemaakt.” Niet Aarsele maar wel Aalter is dan maar de nieuwe woonplaats van Jason Bradley geworden.

Dat hij uitkijkt naar het optreden op zaterdag 3 maart in de Europahal is heel duidelijk. “Het is twee, drie jaar geleden dat ik nog eens in Tielt heb opgetreden. Ik kijk er ontzettend naar uit. Het voelt aan alsof ik weer een thuismatch zal zingen tussen mijn eigen fans uit de regio Tielt. Ik treed altijd graag op, maar zoiets maakt het toch weer heel bijzonder.”

Pronkzitting en carnavalstoet

Carnaval heeft plaats op zaterdag 3 en zondag 4 maart. Op de pronkzitting, die om 20.11 uur in de Europahal start, treden Jason Bradley, Herbert Verhaeghe en de Aarseelse Ka3 op. En op de afterparty FD Solutions en DJ Lennert Wolfs. Op de pronkzitting worden Bianca Wybo als sleutelfee en Yarno Van Maele als stadsprins aangesteld. De toegangsprijs bedraagt 8 euro aan de deur. Op zondag 4 maart trekt vanaf 14 uur de carnavalstoet door de centrumstraten. In de Europahal volgt daarna de prijsuitreiking en een afterparty met Anja Yelles.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.