Aarseelse bakker blijft na geboorte van tweeling bewust uit zijn eigen winkel

Dolblij zijn de Aarseelse bakker Dries De Brabander en zijn vrouw Sanne Declercq met de geboorte van hun tweeling midden vorige week. Maar de smetvrees zit er goed in, zeker nu de winkel weer de deuren heeft geopend.

Bakker Dries en zijn vrouw Sanne met hun tweeling Felix en Nora op de schoot. © (gf)

Dries De Brabander en Sanne Declercq zijn sinds dinsdagnamiddag thuis aan het bekomen van een emotionele week. Het koppel bengelt tussen vreugde en smetvrees. Felix en Nora wogen bij de geboorte geen twee kilo en vertoefden de eerste uren dan ook in de beschermende bubbel van de couveuse. “Maar dan nog wordt op de afdeling neonatologie van het UZ Gent niet het minste risico genomen. Zelfs kersverse ouders die ook maar het kleinste symptoom vertonen van een mogelijke coronabesmetting worden gevraagd om thuis te blijven”, zegt bakker Dries.

Familie niet toegelaten op kraamafdeling

Alleen hij en zijn vrouw hebben tot dusver hun baby’s in het echt kunnen bewonderen, want alle mogelijke familie is niet toegelaten in het ziekenhuis. “Enerzijds is dat vooral voor de naaste familie en de meters een jammere zaak, want zij zouden de kindjes natuurlijk dolgraag in de armen kunnen sluiten. Anderzijds kan Sanne nu in alle rust herstellen, want ze maakte een bevalling met complicaties door. En beide kanten van de familie krijgen intussen foto’s en filmpjes doorgestuurd in een WhatsApp-groep.”

Tweeling komt dichter bij huis

Vrijdag verhuist de tweeling naar de neonatologie-afdeling van het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze. Een stuk dichter bij huis, wat nog altijd niet betekent dat Dries en Sanne hen vaker te zien zullen krijgen. “Daar geldt de regeling dat je ze maar een keer per dag kan bezoeken. We moeten nog bekijken hoe we die kwestie zullen regelen naast ons werk, maar aangenaam is het uiteraard niet.”

Extra vroeg bakken

Dries wordt ook ten volle met de coronaproblematiek geconfronteerd in zijn bakkerij in de Jules van Ooststraat, die vandaag donderdag 26 maart opnieuw de deuren opent. “We zullen de bakkerij en de winkel volledig gescheiden houden. Dat betekent dat ik extra vroeg zal beginnen bakken, waardoor ik alles in de winkel kan klaarleggen tegen dat onze bediendes er zijn. Dan kom ik er niet meer in. Mocht er nog bijgebakken moeten worden, kan ik een en ander contactloos doorgeven via een sas tussen de winkel en de bakkerij.”

Gelukkig nog jobstudenten

Hoogst ongewone tijden, al ziet de bakker nog een geluk bij een ongeluk. “Doordat er geen school is, zijn onze jobstudenten vrij. Geen overbodige luxe, want Sanne mag in zes weken niet heffen en tillen. Gelukkig hebben we een goed ingewerkt team, al zullen we geen bestellingen aan huis opnemen. Jammer vooral voor de oudere klanten, maar ook zij zullen wel begrijpen dat onze pasgeboren tweeling nu voorrang krijgt. We proberen alvast de winkel de komende weken zo normaal mogelijk te runnen, zodat we toch zeker daar elke klant van zijn of haar dagelijkse lekkernijen kunnen voorzien.” (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.