Aäron Ollevier is een van de debutanten: “Geen ervaring met zo’n zware race, dus de wedstrijd uitrijden is het doel”

© MARES DAVID (Foto DT)
Redactie KW

Ook Aäron Ollevier is een relatieve nieuwkomer in rallymiddens. Pas twee jaar terug nam de Beselarenaar voor de eerste maal plaats achter een rallystuur.

“We hadden er op gerekend om vorig jaar al te debuteren in de Ieperse rally, en trokken in die functie naar de Haspengouwrally en naar de Franse rally Coeur de France, in de buurt van Parijs. Dit vooral om de nodige kilometers te malen en wedstrijdervaring op te doen. Maar toen gooide corona roet in het eten.”

“Ons doel wordt in de eerste plaats de race uitrijden, gezien we totaal geen ervaring hebben in dergelijke zware rally’s. Samen met copiloot Steven Santy bereid ik me niet alleen fysiek voor. De weken voordien gaan we ook nog deelnemen aan de Boucles de Chevrontines en Staden, om in het juiste ritme te raken. Want het is alweer van Oudenaarde vorig jaar dat we nog een wedstrijd hebben gereden. Vooral omdat we voor het eerst zullen rijden met de Peugeot 208 Rallye 4, en we ons debuut maken met een turbowagen. Dus zal het er op aankomen om weinig of geen fouten te maken en vooral ons eigen tempo te zoeken. Ik denk dat vooral het vrijdaggedeelte in Ieper wel eens heel verraderlijk zou kunnen worden. De trip naar het Waalse landsgedeelte op zondag boezemt me helemaal geen schrik in. Als alles meezit, zouden we graag later in het seizoen nog enkele proeven rijden van het Belgisch rallykampioenschap, bij de juniores.”

Paul Lietaer zal me wel behoeden voor de vele valstrikken langs het parcours

De naam Ollevier is door de jaren heen een meer dan bekende naam geworden in de rallysport. “Grootvader André zaliger was tientallen jaren een bekende sponsor en rallyliefhebber. Maar ook mijn vader Jimmy was actief als rallyrijder. In 1993 en 1994 reed hij met de Ford Escort Cosworth van Crack Racing, en behaalde diverse ereplaatsen. 1995 was zijn laatste seizoen, toen met een Subaru Impreza 555. Vader is vooral een supporter, maar voor goede raad en tips kan ik ook altijd terecht bij een familievriend sinds jaren, met name Paul Lietaer. Hij zal me wel behoeden voor de vele valstrikken die er schuil gaan langs het Ieperse parcours.” (DT)