In 2017 werden in het eerste kwartaal 517 transmigranten in Zeebrugge aangetroffen. In 2018 ging het om 632 transmigranten en dat aantal liep dit jaar op tot 968, ofte een stijging met 50 procent. N-VA-politicus Pol Van Den Driessche verkreeg de cijfers onlangs van het Brugse stadsbestuur.

"De cijfers tonen aan dat de transitmigrantenproblematiek in Zeebrugge, in tegenstelling tot wat de mediastilte zou doen geloven, jammer genoeg nog steeds volop aanwezig is in de haven", zegt N-VA-kandidate Maaike De Vreese. Zij werkte destijds op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.

N-VA pleit voor het opdrijven van multidisciplinaire politionele acties, blijvende inzet van privébewaking van de parkings langs de E40, een "volwaardig afhandelcentrum" per provincie en een extra gesloten centrum voor transmigranten.

(Belga)

In 2017 werden in het eerste kwartaal 517 transmigranten in Zeebrugge aangetroffen. In 2018 ging het om 632 transmigranten en dat aantal liep dit jaar op tot 968, ofte een stijging met 50 procent. N-VA-politicus Pol Van Den Driessche verkreeg de cijfers onlangs van het Brugse stadsbestuur."De cijfers tonen aan dat de transitmigrantenproblematiek in Zeebrugge, in tegenstelling tot wat de mediastilte zou doen geloven, jammer genoeg nog steeds volop aanwezig is in de haven", zegt N-VA-kandidate Maaike De Vreese. Zij werkte destijds op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. N-VA pleit voor het opdrijven van multidisciplinaire politionele acties, blijvende inzet van privébewaking van de parkings langs de E40, een "volwaardig afhandelcentrum" per provincie en een extra gesloten centrum voor transmigranten.(Belga)