Aantal coronapatiënten Jan Yperman Ziekenhuis in één week van 7 naar 26

Het Jan Yperman Ziekenhuis bekijkt of de spoedafdeling opnieuw kan heringericht en uitgebreid worden voor corona-opnames zoals in april. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is overgeschakeld op Fase 1B in zijn coronaprotocol nadat in één week tijd het aantal opnames steeg van 7 naar 26. De opschaling betekent onder meer dat nu een volledige afdeling COVID-afdeling wordt.

In één week tijd, van 7 tot 14 oktober, is Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper van 7 naar 26 opgenomen COVID-patiënten gegaan. “Er zijn op dit moment 26 patiënten met COVID-19 opgenomen: 3 op Intensieve Zorgen, 23 op de COVID-afdeling”, zegt woordvoerder Pieter-Jan Breyne van Jan Yperman Ziekenhuis. “De opschaling naar Fase 1B betekent onder meer dat nu een volledige afdeling COVID-afdeling wordt, dat er in het operatiekwartier 2 zalen afgebouwd worden om personeel vrij te maken om te helpen op IZ en spoed en dat bekeken wordt om de garage van de spoedafdeling terug in te richten als noodhospitaal voor COVID-patiënten.”

Bezoekregeling en reguliere zorg

Voorlopig blijft de bezoekregeling ongewijzigd, al was die al streng en kan daar snel verandering in komen. “Op geriatrie is het al zo sinds deze week dat er één vaste bezoeker per patiënt mag komen, die geregistreerd wordt. Desgewenst kan die vaste bezoeker wel om de week wisselen. Eerstdaags wordt wellicht de globale bezoekregeling voor het hele ziekenhuis aangepast”, zegt Pieter-Jan Breyne.

“We doen er alles aan om de reguliere zorg zoveel mogelijk te behouden. We merken echter nog steeds een toename van COVID-patiënten”, besluit Pieter-Jan Breyne. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier