Aantal coronapatiënten in ziekenhuis zakt onder 7.000

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is weer onder de 7.000 gezakt. © belga
Redactie KW

Nu de besmettingscijfers al enkele dagen de goede kant uitgaan, lijkt er zich stilaan ook een gunstige trend af te tekenen wat betreft de ziekenhuisopnames wegens corona. Voor het eerst sinds begin september is het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag, gemeten over een periode van zeven dagen, gedaald.

En het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is weer onder de 7.000 gezakt. Dat blijkt zondag uit het dagelijkse rapport van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal overlijdens neemt wel nog altijd toe

De afgelopen week werden er elke dag gemiddeld 618 mensen met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 5 procent tegenover de week ervoor, en de eerste daling van dit gemiddelde sinds begin september.

In totaal lagen er zaterdag 6.893 mensen met de ziekte in het ziekenhuis, 328 minder dan vrijdag (of -5 procent). Op 2 november was het aantal ziekenhuispatiënten voor het eerst boven 7.000 gegaan, met een piek van 7.487 op 3 november.

Het aantal patiënten op de diensten intensieve zorgen daalt nog niet, maar lijkt wel te stabiliseren. Zaterdag waren het er 1.464, vijf meer dan vrijdag.

Sterfgevallen blijven toenemen

Van 29 oktober tot en met 4 november hebben 10.512 mensen in België positief getest op het coronavirus. Dat is een afname van 35 procent tegenover een week eerder. In totaal telt België nu bijna een half miljoen coronabesmettingen (494.168) sinds het begin van de pandemie.

Het aantal coronasterfgevallen blijft wel nog toenemen. Van 1 tot en met 7 november overleden elke dag gemiddeld 173 mensen als gevolg van een coronavirusinfectie, twee derde meer dan in de week ervoor. In de woonzorgcentra is er sprake van een verdubbeling tot gemiddeld 56 overlijdens per dag de voorbije week.

Sinds de uitbraak van de coronapandemie werden in België 12.907 overlijdens toegeschreven aan COVID-19.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier