Aantal coronabesmettingen in Zuid-West-Vlaanderen blijft dalen

Redactie KW

Volgens de meest recente en geverifieerde cijfers bij de W13 werd op zondag 16 augustus amper 1 persoon positief getest op het coronavirus in Zuid-West-Vlaanderen. Zaterdag waren er dat nog 10.

In de periode van 10 tot en met 16 augustus werd bij 46 mensen een coronabesmetting vastgesteld. In de gemeenten Avelgem, Wielsbeke en Spiere-Helkijn waren er de voorbije week geen nieuwe besmettingen.

In Kortrijk, Menen en Anzegem werden er zaterdag 15 augustus telkens 3 nieuwe besmettingen vastgesteld. In Kuurne was er zaterdag 1 positieve test, in Wervik was er zondag 1 positieve test. In Lendelede, Waregem, Wielsbeke, Spiere-Helkijn, Avelgem, Wevelgem, Zwevegem, Deerlijk en Harelbeke werden er het voorbije weekend geen positieve testen afgenomen.

Het aantal besmettingen op weekbasis, van 10 tot en met 16 augustus, bedraagt: Kortrijk 7, Kuurne 3, Harelbeke 6, Deerlijk 1, Zwevegem 2, Wevelgem 5, Anzegem 3, Avelgem 0, Spiere-Helkijn 0, Wielsbeke 0, Waregem 1, Lendelede 1, Menen 11 en Wervik 6.

Deze cijfers zijn de meest recente en geverifieerde cijfers van de W13, de vereniging van de 14 OCMW’s van Zuid-West-Vlaanderen in samenwerking met de Huisartsenkring Zuid-West-Vlaanderen. (MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier