Daarnaast zijn ook acht personeelsleden afwezig wegens een bevestigde besmetting. Het aantal overlijdens naar aanleiding van Covid-19 blijft gelukkig op zeven, er zijn geen nieuwe overlijdens sinds de laatste update.

"We houden de vinger aan de pols", belooft het OCMW. "Momenteel loopt een tweede testcampagne bij personeel en bewoners, dit keer vanuit het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid." Alle 456 bewoners en 426 medewerkers werden twee weken geleden immers al eens getest.

Toen testten zestien vaste bewoners positief. Daarnaast waren er ook nog drie bewoners die werden opgenomen vanuit AZ Groeninge aanwezig in de cohortafdeling van Sint-Jozef. Dat betekent dat 3,5% van de vaste bewoners positief testten en 96,5% negatief. Alle besmette bewoners zijn ondertussen overgebracht naar de cohortafdeling van Sint-Jozef.

Orchideeën voor moederdag

"De afstand weegt extra zwaar op dagen dat we onze (groot-)ouders vieren", klinkt het ook nog. "Daarom bestelde Zorg Kortrijk een mooie orchidee voor elke vrouwelijke bewoner in onze woonzorgcentra. Dat zijn er meer dan 300." Familie krijgt de mogelijkheid om zelf attenties af te geven voor moederdag in afspraak met het woonzorgcentrum.

(Annelies Nollet)

Daarnaast zijn ook acht personeelsleden afwezig wegens een bevestigde besmetting. Het aantal overlijdens naar aanleiding van Covid-19 blijft gelukkig op zeven, er zijn geen nieuwe overlijdens sinds de laatste update."We houden de vinger aan de pols", belooft het OCMW. "Momenteel loopt een tweede testcampagne bij personeel en bewoners, dit keer vanuit het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid." Alle 456 bewoners en 426 medewerkers werden twee weken geleden immers al eens getest. Toen testten zestien vaste bewoners positief. Daarnaast waren er ook nog drie bewoners die werden opgenomen vanuit AZ Groeninge aanwezig in de cohortafdeling van Sint-Jozef. Dat betekent dat 3,5% van de vaste bewoners positief testten en 96,5% negatief. Alle besmette bewoners zijn ondertussen overgebracht naar de cohortafdeling van Sint-Jozef. "De afstand weegt extra zwaar op dagen dat we onze (groot-)ouders vieren", klinkt het ook nog. "Daarom bestelde Zorg Kortrijk een mooie orchidee voor elke vrouwelijke bewoner in onze woonzorgcentra. Dat zijn er meer dan 300." Familie krijgt de mogelijkheid om zelf attenties af te geven voor moederdag in afspraak met het woonzorgcentrum.(Annelies Nollet)