Aantal besmettingen in Kortrijkse woonzorgcentra daalt sterk

WZC De Weister (Archiefbeeld)© AN
WZC De Weister (Archiefbeeld)© AN
Redactie KW

Het aantal besmettingen in de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk is sterk gedaald. Dat meldt de stad dinsdag. Momenteel telt de stad 38 besmette bewoners in de vijf woonzorgcentra. Begin november waren dat er nog 124. Ook bij het personeel daalt het aantal besmettingen. Daarom wordt de bezoekersregeling in woonzorgcentra versoepeld.

In de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk is de tweede coronagolf zo goed als onder controle en gaat alles stilaan terug naar normaal. De laatste testresultaten tonen aan dat het aantal besmettingen bij bewoners en personeel fors daalt. Vandaag/dinsdag zijn er nog 38 besmette bewoners, tegenover 124 begin november. Ook bij het personeel evolueren de cijfers positief. Het aantal afwezigheden wegens COVID-19 is daar gedaald van 10,5 procent naar 1,5 procent. De COVID-afdelingen worden daarom afgebouwd. Hierdoor kan de bezoekersregeling vanaf 7 december van één naar twee vaste bezoekers per week op de kamer. Bewoners kunnen dan ook opnieuw naar buiten voor een wandeling.

Kortrijk zegt de sterke daling te danken te hebben aan het strikte testbeleid. “We zijn zo veel mogelijk blijven testen. Dankzij de sneltesten voor bezoekers hebben we in vier gevallen zelfs kunnen voorkomen dat een besmet familielid een bezoek zou brengen”, zegt schepen van Zorg Philippe De Coene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier