Vier instellingen zijn zelfs volledig coronavrij: Biezenheem in Bissegem, De Weister in Aalbeke, Ter Melle in Heule en De Zon in Bellegem. In de Covid-afdeling in Sint-Jozef aan de Condédreef verblijven nu 23 bewoners, de meeste zonder ziektesymptomen, waaronder enkele mensen overgebracht van AZ Groeninge.

Het percentage besmettingen bij bewoners en medewerkers blijft, over alle instellingen heen, op 3%. Zorg Kortrijk blijft voorzichtig voor wat betreft de heropening voor bezoek.

Philippe De Coene, schepen van Zorg: "We kunnen het aantal besmettingen laag houden omdat we strenge voorzorgen nemen. Het aantal bezoeken buiten (busjes en tuinbezoeken) neemt nog toe, en dat is goed, maar de deuren gaan pas open als we zeker kunnen zijn dat het risico maximaal beperkt kan worden. Dat betekent dus dat we niet noodzakelijk openen als Vlaanderen zegt dat het mag. Want het is niet omdat het mag dat het ook moet."

(Annelies Nollet)

Vier instellingen zijn zelfs volledig coronavrij: Biezenheem in Bissegem, De Weister in Aalbeke, Ter Melle in Heule en De Zon in Bellegem. In de Covid-afdeling in Sint-Jozef aan de Condédreef verblijven nu 23 bewoners, de meeste zonder ziektesymptomen, waaronder enkele mensen overgebracht van AZ Groeninge.Het percentage besmettingen bij bewoners en medewerkers blijft, over alle instellingen heen, op 3%. Zorg Kortrijk blijft voorzichtig voor wat betreft de heropening voor bezoek.Philippe De Coene, schepen van Zorg: "We kunnen het aantal besmettingen laag houden omdat we strenge voorzorgen nemen. Het aantal bezoeken buiten (busjes en tuinbezoeken) neemt nog toe, en dat is goed, maar de deuren gaan pas open als we zeker kunnen zijn dat het risico maximaal beperkt kan worden. Dat betekent dus dat we niet noodzakelijk openen als Vlaanderen zegt dat het mag. Want het is niet omdat het mag dat het ook moet."(Annelies Nollet)