Aantal besmettingen in de Groene Verte neemt af, vaccinaties starten volgende week

“Er is een kentering ingezet”, stelt directeur Jurgen Duyck vast.© ACK
“Er is een kentering ingezet”, stelt directeur Jurgen Duyck vast.© ACK

De besmettingscijfers in woon-zorgcentrum de Groene Verte in Merkem (Houthulst) gaan de goede richting uit. Dat meldt directeur Jurgen Duyck donderdag na een nieuwe testronde.

Uit testresultaten blijkt dat het aantal besmettingen bij zowel de bewoners als bij het personeel daalt. Vorige week raakte bekend dat het gaat om besmettingen met de Britse variant van het coronavirus.

Momenteel zijn nog 41 bewoners besmet. Onder het personeel zijn er nog 27 mensen besmet, een sterke daling. Wel betreurt het woon-zorgcentrum intussen 17 overlijdens. De laatste dagen zijn geen bewoners meer overleden aan het virus. “Er is een kentering ingezet. We durven nog niet te snel victorie kraaien maar het gaat de goede richting uit”, zegt directeur Duyck.

Volgens de planning van het Agentschap Zorg en Gezondheid zouden de personeelsleden van het centrum donderdag worden gevaccineerd. Die vaccinatie wordt met een week uitgesteld. “Volgende week donderdag zullen we starten met de vaccinatie voor de mensen die voldoen aan de criteria. Dat zal gaan om ongeveer 200 medewerkers en bewoners”, aldus de directeur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.