Aantal besmettingen bij Westvlees stijgt tot 74

© AFP
Redactie KW

Het aantal besmettingen bij Westvlees in Staden is gestegen tot 74 gevallen. Dat meldt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld). Maandag kwamen testresultaten van 67 personen binnen van de snij-afdeling. Daarbij waren er 7 positieve gevallen.

Vorige week bleek in het vleesverwerkingsbedrijf Westvlees in Staden een uitbraak te zijn van het coronavirus, meer bepaald in de snij-afdeling. Zo’n 225 medewerkers werden er getest en het aantal positieve gevallen liep hoog op.

Maandag kwamen de resultaten van nog 67 tests binnen. Daarbij waren nog eens 7 positieve gevallen. Dat brengt de teller in totaal op 74 positieve gevallen.

De rest van de week zullen ook medewerkers van andere afdelingen preventief worden getest. Al schat het bedrijf de kans dat er buiten de snij-afdeling besmettingen zijn zeer klein in.

Intussen namen alle steden en gemeenten waar besmette medewerkers wonen de nodige maatregelen en voorzorgen. Zo voerde Staden de mondmaskerplicht in op het openbaar domein, nadat daar 9 positieve gevallen van Westvlees-medewerkers bleken te wonen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier