Aantal besmettingen bij Dominiek Savio valt goed mee

© (Foto Pixabay)
Redactie KW

Vijftig leerlingen van Dominiek Savio die momenteel les volgen in de voormalige gebouwen van AZ Delta langs de Westlaan in Roeselare zullen volgende week online les volgen. Tweeëntwintig medewerkers van de school zitten preventief in quarantaine. “Gelukkig valt het aantal besmettingen goed mee.”

Deze week werden bij vier leerlingen en een leerkracht verbonden aan de school van Dominiek Savio in Roeselare het coronavirus vastgesteld. Alle andere leerlingen en medewerkers werden daardoor ook aan een test onderworpen. Twee andere kinderen en twee medewerkers bleken ook besmet.

“De resultaten vallen dus al bij al goed mee. We hopen om zaterdag een volledig beeld te hebben van het aantal besmettingen in onze school in Roeselare”, aldus persverantwoordelijke Ellen Bode. Dominiek Savio besliste wel om uit voorzorg tweeëntwintig collega’s in quarantaine te plaatsen. Het gaat om dertien medewerkers uit de zorg en negen uit het onderwijs die ook in Roeselare aan het werk waren. Deze mensen kunnen mogelijks in contact zijn gekomen met de besmette kinderen en medewerkers.

“Vijftig leerlingen uit de boven-en middenbouw zullen de komende week van thuis uit online les volgen. Dit omdat we momenteel niet over voldoende collega’s beschikken om kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden”, aldus Ellen Bode. Het gaat om vijftig kinderen tussen de acht en de twaalf jaar oud.

De kleuters, de jongste lagere schoolkinderen en de kinderen uit het secundair onderwijs die op de site op internaat verblijven, kunnen komende week wel gewoon gebruik maken van de gebouwen langs de Westlaan.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier