Aantal besmette werknemers bij Daikin Europe in Oostende blijft beperkt tot twee

Daikin nam nog extra maatregelen tegen het coronavirus. © belga
Redactie KW

Bij Daikin Europe in Oostende waren vorige donderdag twee werknemers besmet met corona. Dat aantal blijkt intussen- gelukkig – tot twee beperkt te zijn gebleven.

In de loop van donderdagnamiddag -en avond hebben twee medewerkers van Daikin Europe in Oostende positief getest op het Covid 19-virus. De twee zijn met lichte symptomen thuis in ziekteverlof en ook de mensen die de voorbije periode met hen in contact waren, zijn verzocht om twee weken thuis te blijven. Daikin nam meteen nog een hele reeks maatregelen.

“Intussen weten we dat het aantal besmettingen tot twee is beperkt gebleven”, zegt HR-directeur Hilde Goossens. “Het beperkte aantal mensen die in nauw contact stonden met hen, zijn voor twee weken thuis. We namen ook extra maatregelen: zo mag de vroege ploeg een uurtje vroeger naar huis en begint de late ploeg een uurtje later, zodat er zeker geen contact is. Tussenin kunnen we extra reinigingen doen. Ook de pauzes verlopen gespreid en de kantine en eetzaal zijn gesloten.”

Bedienden werken zoveel mogelijk thuis

Voor onze bedienden promoten we thuiswerken en het aantal externe bezoekers wordt beperkt. Bij elke vergadering kijken we of ze noodzakelijk is en we vergaderen in kleine bezettingen, om de afstand te kunnen bewaren. Alle businesstrips waren al verboden, maar we gaan daar nog veel breder in dan vorige week. Bij mensen die terugkeren van een businesstrip, gaan we geval per geval na welke maatregelen bij terugkomst moeten worden genomen.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier