"Het is druk, maar we hebben voorlopig wel alles onder controle", klinkt het bij verschillende ziekenhuizen in West-Vlaanderen. Daar blijft het aantal besmette patiënten die opgenomen zijn voorlopig beperkt. In AZ Delta liggen op de campussen in Roeselare, Torhout en Menen in totaal elf patiënten met het nieuwe coronavirus, onder wie één op de intensieve afdeling.

Zo'n 68 personen liggen daar in een aparte afdeling omdat ze vermoedelijk besmet zijn. De resultaten van hun tests zijn nog niet bekend. In het AZ Sint-Jan in Brugge liggen vier besmette patiënten waarvan één iemand op intensieve zorgen. In de ziekenhuizen van AZ Zeno in Knokke-Heist en Blankenberge liggen voorlopig geen besmette patiënten. In het AZ Damiaan in Oostende liggen zes besmette patiënten op de corona-afdeling, maar niemand op intensieve zorgen. Er zijn wel vier artsen en zorgverleners besmet.

In alle ziekenhuizen worden wel dagelijks tests gedaan. "Veel mensen worden ook naar huis gestuurd met zeer lichte klachten voor thuisquarantaine", klinkt het bij AZ Zeno. Om het sterk stijgend aantal aanmeldingen via spoed in goede banen te leiden, werd in AZ Zeno een extra triagecentrum voorzien.

Alle ziekenhuizen in de provincie hebben aparte afdelingen ingericht voor coronapatiënten. Ze zijn ook goed voorbereid op een eventuele toename van patiënten en tot op vandaag is er voldoende plaats. De ziekenhuizen benadrukken nogmaals dat bezoek aan de campussen moet worden vermeden.

"Het is druk, maar we hebben voorlopig wel alles onder controle", klinkt het bij verschillende ziekenhuizen in West-Vlaanderen. Daar blijft het aantal besmette patiënten die opgenomen zijn voorlopig beperkt. In AZ Delta liggen op de campussen in Roeselare, Torhout en Menen in totaal elf patiënten met het nieuwe coronavirus, onder wie één op de intensieve afdeling. Zo'n 68 personen liggen daar in een aparte afdeling omdat ze vermoedelijk besmet zijn. De resultaten van hun tests zijn nog niet bekend. In het AZ Sint-Jan in Brugge liggen vier besmette patiënten waarvan één iemand op intensieve zorgen. In de ziekenhuizen van AZ Zeno in Knokke-Heist en Blankenberge liggen voorlopig geen besmette patiënten. In het AZ Damiaan in Oostende liggen zes besmette patiënten op de corona-afdeling, maar niemand op intensieve zorgen. Er zijn wel vier artsen en zorgverleners besmet.In alle ziekenhuizen worden wel dagelijks tests gedaan. "Veel mensen worden ook naar huis gestuurd met zeer lichte klachten voor thuisquarantaine", klinkt het bij AZ Zeno. Om het sterk stijgend aantal aanmeldingen via spoed in goede banen te leiden, werd in AZ Zeno een extra triagecentrum voorzien. Alle ziekenhuizen in de provincie hebben aparte afdelingen ingericht voor coronapatiënten. Ze zijn ook goed voorbereid op een eventuele toename van patiënten en tot op vandaag is er voldoende plaats. De ziekenhuizen benadrukken nogmaals dat bezoek aan de campussen moet worden vermeden.