Aanmeldsysteem op drukste stranden Oostende blijft ook deze zomer

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Redactie KW

Ook deze zomer komt er een aanmeldsysteem voor het drukste stuk strand in Oostende. Het aanmeldsysteem werd ingevoerd als coronamaatregel, maar is volgens burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) een blijver.

Vorig jaar moest je op de allerdrukste dagen van de zomer aanmelden voor de drie drukste stranden van Oostende: het Klein Strand, het Groeistrand en het Groot Strand tot aan de Drie Gapers. Dat was dus de zone voor het stadscentrum. Op minder drukke dagen hoefde je niet aan te melden en ook op de stranden buiten de centrumzone was dat niet nodig. Aanmelden kon online of telefonisch, je kreeg dan een e-ticket dat aan de ingang van een van de stranden werd gescand. Ook al zou de coronadruk tegen de zomer al wat gemilderd kunnen zijn, het aanmeldsysteem verdwijnt niet.

“Mijn hele partij stond op zijn kop toen ik vorig jaar de strandpas lanceerde. Niet liberaal! Ook enkele kustburgemeesters waren tegen. Maar we evolueerden naar een vrijwillig aanmeldsysteem, dat door duizenden mensen gebruikt is”, zegt Tommelein. “Na de zomer kregen we telefoons van andere badplaatsen met de vraag hoe we dat deden. Vooraf zeker zijn van een plaats op het strand, dat is geen bedreiging, maar een service. En dus komt het aanmeldsysteem deze zomer terug.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.