Aanmeldingssysteem voor Oostendse strand opnieuw in werking

© (Foto JRO)
Redactie KW

Met het mooie weer in het vooruitzicht wordt van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus opnieuw het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden van Oostende geactiveerd.

De drie drukste strand in het centrum van Oostende zijn het Klein Strand, Groeistrand en het Groot Strand, allemaal langs de Albert I-promenade. Het strand vanaf het Zeeheldenplein tot aan de Venetiaanse Gaanderijen zullen dus niet meer vrij toegankelijk zijn gedurende de vier dagen. Het aanmeldingssysteem werd tijdens het verlengde weekend van 21 juli terug voor het eerst geactiveerd. Toen verliep alles vlot. Het aanmeldingssysteem moet ervoor zorgen dat de social distancing op de drie stranden gegarandeerd blijft. Op de stranden is er ruimte voor maximum 15.000 zonnekloppers.

Iedereen die een plaatsje op het strand wil reserveren kan dat doen vanaf maandag 27 juli via visitoostende.be/strand, via de balie van Toerisme Oostende op het Monacoplein, via het UiTloket of op het gratis nummer 0800 62 167. Je plaats op het strand wordt echter gegarandeerd als je er voor 14 uur toekomt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier