Aanleg van hockeyterrein gestart in Oostduinkerke

Van links naar rechts Hendrik Vanlerberghe (onderaannemer hockeyveld), Xavier Braet van de firma Braet, architect Philip Steyaert, werfcoördinator Bart Hubrecht, burgemeester Marc Vanden Bussche, speler/trainer Hockeyclub Koksijde Pieter Markey, diensthoofd Sport Nele Vanoverschelde, sectorhoofd patrimoniumbeheer Stephan Wydooghe, schepen van Sport Dirk Dawyndt, secretaris Hockeyclub Koksijde Pol Stockman, Johan Froment, ontwerper studiebureau J2F, Bart Imbrechts aannemer firma Lesuco en de enthousiaste hockeyjeugd van Hockeyclub Koksijde. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Aan sportpark Hazebeek zijn de werken voor de aanleg van een hockeyterrein en clubhuis gestart. De voorbereidende bodemstudies en het onderzoek door het archeologische bedrijf BAAC van de voorbije maanden zijn afgerond.

Het archeologisch onderzoek zal duidelijkheid scheppen over de archeologische waarde van het terrein. Mogelijk zijn er restanten uit de Eerste Wereldoorlog en misschien zelfs uit de Middeleeuwen bewaard gebleven.

Aan het nieuwe hockeyveld, dat voldoet aan alle criteria om er nationale wedstrijden te spelen, hangt een prijskaartje van 1,8 miljoen euro. De gemeente Koksijde-Oostduinkerke ziet dit als een investering in de uitbouw van haar sportinfrastructuur. Er komt een waterveld met een overdekte tribune, een scorebord en een opwarmingsterreintje. De aanhorigheden omvatten 4 groepskleedkamers met douche, 2 kleedkamers voor scheidsrechters, een publiek sanitair en een cafetaria.

De eerste hockeywedstrijd zal waarschijnlijk begin september al gespeeld worden. Hockeyclub Sporkin Westkust, dat voorlopig nog in Veurne traint, zal voortaan HC Koksijde heten en de club, die een 100-tal leden telt, kijkt uit naar de eerste wedstrijd op het nieuwe terrein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier