Aanleg padelterrein in De Haan start volgende week

Peter Buyle en Tom Dermaut trokken naar Spanje om een diploma als padeltrainer te behalen. (foto LB)
Redactie KW

TC Parc Astrid start volgende week met de aanleg van een padelterrein in het Astridpark. De club kreeg de concessie toegewezen en investeert zelf ruim 50.000 euro in het nieuwe terrein. “Met het padelterrein kunnen we iets extra bieden aan onze leden.”

TC Parc Astrid werd enkele jaren geleden opgericht en ondertussen kreeg de club de concessie voor de twee tennisterreinen in het Astridpark. “Het aantal leden steeg sterk tot 234 leden. Ondertussen werden al lichten en kleedkamers bij de terreinen geplaatst. We waren ook al enkele jaren vragende partij voor een padelterrein. Bij het aantreden van het nieuwe schepencollege hebben we de vraag opnieuw op tafel gelegd. Zij hebben een concessie uitgeschreven volgens de regels. Iedereen kon meedingen. We hebben een dossier opgemaakt en een financieel plan. Als voorbereiding ben ik samen met Peter Buyle naar Spanje getrokken om een diploma als padeltrainer te behalen”, licht bestuurder Tom Dermaut toe.

Ook voor niet-leden

Het dossier werd door een jury bekeken en er werd een positief advies gegeven. “Volgende week starten de werken. We hopen op 1 februari te kunnen spelen op het padelterrein.” De club financiert de aanleg volledig zelf. “We investeren zo’n 50.000 euro. Onze bedoeling is niet per se om extra leden aan te trekken, maar we willen eerder de huidige leden ook padel kunnen aanbieden. Met twee tennisterreinen zitten we immers redelijk krap voor het groeiend aantal leden. Je zal ook niet enkel lid kunnen worden voor padel. We zullen het terrein wel ter beschikking stellen aan niet-leden als het nog niet in gebruik is door leden. We zien alvast dat de vraag er is want van de 40 mensen die hun lidgeld al vernieuwd hebben, schreef 90 procent zich in voor zowel tennis als padel.”

Leuk en toegankelijk

De club plant verschillende activiteiten zoals start-to-padel. “We willen incentives geven om eens te proeven van de sport. Momenteel ligt het dichtste terrein in Oostende of Brugge. We kijken ook voor recreatieve tornooien en interclubs. Voor de jeugd kunnen we een tennis- en padelstage organiseren. Padel is enorm populair geworden de laatste jaren. Daar zijn verschillende redenen voor. Enerzijds duurt de balwisseling veel langer. Het niveau van de spelers doet er ook minder toe en het is daardoor ook leuk en toegankelijker. Je kan iemand die nog nooit de sport heeft gedaan in een halfuur op weg zetten. Je beweegt daarnaast meer dan bij tennis en het is behoorlijk intensief. Je hebt heel wat calorieën verbrand aan het einde van een sessie”, zegt Dermaut nog.

Hippe sport

Schepen van Sport Mathieu Delbarge is tevreden dat het terrein er komt. “Eén kandidaat heeft gereageerd op de aanbesteding. Een jury van interne en externe sportfunctionarissen heeft het dossier geëvalueerd en positief bevonden. Als schepencollege hebben we het daarom ook bekrachtigd. Als gemeente investeren we niets. Ik ben heel tevreden over de komst van het nieuwe terrein. Padel zit in de lift en het is een hippe sport. Het is dan ook goed voor onze gemeente dat sporters het hier zullen kunnen beoefenen”, aldus Delbarge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier