Aanleg nieuwe verkaveling langs Ieperseweg gestart

De nieuwe verkaveling omvat veertien percelen. © GF
Redactie KW

Langs de Ieperseweg, tussen de AD Delhaize en houthandel Beheyt, is gestart met de grondwerken en de aanleg van de rioleringen voor een nieuwe verkaveling.

Die nieuwe verkaveling is een realisatie van het bouwbedrijf Hyboma uit Kortemark. De verkaveling krijgt de naam Magdalenastraat en omvat veertien percelen. “Tien loten zijn bestemd voor open bebouwing en vier voor halfopen bebouwing. Eén daarvan wordt een kijkwoning”, zegt Jimte Mylle, projectontwikkelaar van Hyboma Real Vest. “De percelen zullen tussen 280 en 600 vierkante meter groot zijn. Een perceel bouwgrond voor een koppelwoning zal al te koop zijn vanaf 79.000 euro, wat echt niet duur is voor Poperinge. De verkoop van de percelen gaat komende zomer van start. Eerst moet er nog archeologisch onderzoek verricht worden.”

“De verkaveling ligt op een steenworp van de ring, dicht bij het station en het centrum, vlak bij winkels, scholen en openbaar vervoer. De verkaveling paalt aan landbouwgebied en de bewoners zullen er genieten van een adembenemend uitzicht over het omliggende landschap”, vertelt Jimte Mylle. “Er zijn percelen voor open en halfopen villabouw, met de nadruk op architectuur op maat. Elke toekomstige bouwheer kan kiezen hoe groot en in welke stijl hij wil bouwen: kubistisch, tijdloos of landelijk? Crepi of baksteen? Voor elk wat wils.”

“Naast het gebruik van duurzame en kwalitatieve materialen is energiezuinigheid een belangrijk item. De woningen zijn Bijna EnergieNeutraal (BEN) met een E-peil van 30 of lager. De bouwheer heeft zelf de keuze qua architect, maar is wel verplicht om met ons bedrijf te bouwen. Wie de grond koopt, heeft een bouwverplichting”, besluit Jimte Mylle. (AHP)

Voor meer informatie over de nieuwe verkaveling kan je terecht op info@hyboma.be of 051/48 09 80.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier