Aanleg fietspad langs Torhoutse Rozeveldstraat start in het voorjaar van 2021

De Torhoutse schepenen Hans Blomme en Elsie Desmet op de plaats waar het fietspad langs de Rozeveldstraat straks gerealiseerd wordt. © foto JS
Johan Sabbe

Na de aanleg van het dubbelrichtingsfietspad langs de Rembertstraat in Veldegem is het ontwerp voor de aansluitende fietspadverbinding in de Torhoutse Rozeveldstraat klaar om aan te besteden. De uitvoering start in principe in het voorjaar van 2021. De gemeenteraad keurde maandag het ontwerp goed.

De grondinnames zijn intussen afgerond en de medewerking van de buurtbewoners loopt vlot. Het dubbelrichtingsfietspad zal aangelegd worden in de Rozeveldstraat aan de zijde van de even huisnummers en dit vanaf het huisnummer 100 richting grens met Veldegem. De Boutensdreef is de grensstraat waar het project aansluit op de realisatie van het bestaande fietspad in de Rembertstraat.

Fietspadproject kost een kleine 1,7 miljoen euro

“Het fietspad is losliggend van de rijweg en wordt gescheiden van het doorgaand verkeer door een buffersloot”, verduidelijkte schepen van Openbare Werken Hans Blomme (CD&V). “De fietsers komen vanuit het gemengde verkeer op de wijk Maria-Assumpta en maken via een stuk enkelrichtingsfietspad de aansluiting op het nieuwe dubbelrichtingsfietspad aan de overzijde van de straat. Dat gebeurt via een verkeerspoort.”

“Die verkeerspoort is ontwikkeld als snelheidsremmer voor het autoverkeer en als wissel tussen het enkelrichtingsfietspad en het dubbelrichtingsfietspad. Het dossier wordt getrokken door diverse partijen. De provincie West-Vlaanderen doet haar deel in de kosten voor de aanleg van het fietspad, gefinancierd via het Fietsfonds. Rioolbeheerder Fluvius levert zijn bijdrage in de aanleg van de riolering en de pompstations. Het stadsbestuur financiert de afwerking van de rijweg, net als een deel van de riolering. De totale raming voor de uitvoering bedraagt bijna 1,7 miljoen euro, btw inbegrepen. Daarvan is ruim 600.000 euro voor rekening van de stad.”

“Het fietsproject zorgt ervoor dat onder andere veel schoolgaande jongeren zich veilig tussen Veldegem en Torhout zullen kunnen verplaatsen”, pikte schepen van Mobiliteit Elsie Desmet (CD&V) in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier