Aankoop extra grond voor aanleg fietssnelweg in Torhout

Momenteel is enkel het stukje fietspad ter hoogte van het nieuwe bedrijventerrein aan de Roeselaarseweg al klaar.©Johan Sabbe
Momenteel is enkel het stukje fietspad ter hoogte van het nieuwe bedrijventerrein aan de Roeselaarseweg al klaar.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Langs de spoorweg tussen Torhout en Lichtervelde wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Om het project verder op de rails te zetten, heeft de Torhoutse gemeenteraad maandagavond de aankoop van een aantal extra grondstroken goedgekeurd.

“Om de aanleg van de fietssnelweg richting Schavelarestraat mogelijk te maken, is de aankoop van grond aan vier eigenaars noodzakelijk”, aldus schepen van Openbare Werken Hans Blomme (CD&V). “De verkoopsovereenkomsten werden de voorbije weken afgerond. Dankzij de verworven stroken kan de aannemer op die locaties de aanleg van het fietspad voortzetten.”

Tunnel wordt half juni onder de sporen geschoven

Momenteel is enkel het stukje fietspad ter hoogte van het nieuwe bedrijventerrein aan de Roeselaarseweg al klaar. Alle ogen zijn nu gericht op de bouw van de fietstunnel op het einde van de Lichterveldestraat. Die straat zal via de tunnel met de Tuinstraat verbonden worden. Het is de bedoeling om de betonnen constructie in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 juni onder de sporen te schuiven. Daarvoor dient het treinverkeer tijdelijk stilgelegd te worden.

De werkzaamheden aan de fietstunnel vorderen goed. Na de realisatie van de tunnel volgt de bouw van de nieuwe fietsbrug over de Tinnenburgstraat en de verbinding van de fietssnelweg met de achterzijde van het Torhoutse station. Vanaf de Lichterveldestraat gaat het dan verder richting Schavelarestraat.

De fietssnelweg wordt 3 meter breed. Hij zal uiteraard voorzien zijn van een veilige afsluiting en goede afwatering.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.