Aangepaste zones afvalophaling in 2021

“Met de nieuwe regeling willen we de dienstverlening versterken”, aldus schepen Sandy Buysschaert.©WK
“Met de nieuwe regeling willen we de dienstverlening versterken”, aldus schepen Sandy Buysschaert.©WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In januari 2021 gaat er in Blankenberge een nieuwe regeling van start voor de afvalophaling. De zone voor nachtophaling zal vanaf dan de toeristische zone ten noorden van de tramsporen omvatten, in de woonzones ten zuiden van de tramlijn wordt het afval tijdens de dag opgehaald, het hele jaar door.

Sandy Buysschaert, schepen van Afvalbeleid: “De voorbije periode hebben we de regeling van de nachtophaling geëvalueerd en vastgesteld dat we efficiëntiewinsten kunnen boeken. Efficiënt omspringen met belastinggeld is een belangrijke opdracht voor een stadsbestuur. Tezelfdertijd willen we de dienstverlening versterken.”

Uitbreiding dienstverlening

De zone 1 beperkt zich voortaan tot het zuiver toeristisch gedeelte van de stad, de wijken ten noorden van de De Smet de Naeyerlaan, de J. De Troozlaan en de A. Ruzettelaan, met inbegrip van deze straten. In die zone zal dan ook de nachtophaling plaatsvinden vanaf 4 april 2021. De nachtophaling zal starten om 22 uur in plaats van om middernacht.

“Op die manier wordt de duurtijd tussen het buitenplaatsen van de zakken en de tijd dat de meeuwen hun gang kunnen gaan, beperkt. Belangrijk voordeel voor de toeristische zone is dat er in die periode voortaan ook wekelijks papier en karton zal opgehaald worden, maar ook wekelijks PMD. Toch een mooie uitbreiding van de dienstverlening in die toeristische zone”, klinkt het.

De zone 2 wordt dus uitgebreid met de woonwijk tussen de J. De Troozlaan/A. Ruzettelaan en de Koning Albert I-laan enerzijds en de woonwijk tussen de De Smet de Naeyerlaan en de Vredelaan/Zuidlaan anderzijds. Zone 2 zal voortaan een continue ophaalregeling hebben op dinsdag, tijdens de dag. De nachtophaling valt daar weg. “Weliswaar zal de focus van de eerste ondergrondse afvalcontainers zich richten op die zone 2, zodat de bewoners 24 op 24, 7 dagen op 7 in hun omgeving hun afval kwijt kunnen als zij dat willen”, besluit Buysschaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier