Aangename kennismaking met de Roeselaarse volkstuintjes

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Flink wat belangstelling zondagnamiddag voor de ‘opendeur’ op de volkstuintjes Wallemeers langs de Kasteelstaat.

Sinds 15 mei zijn 25 moestuiniers op de wijk Wallemeers druk in de weer om met schop en spade hun perceel tot een smultuin van zelfgekweekte groeten en fruit om te toveren. Niet alleen zij waren van de partij om hun resultaten aan het grote publiek te tonen, maar ook heel wat andere organisaties en verenigingen die allemaal rond een aspect van stadslandbouw en samen tuinieren werken, hadden er hun tenten opgeslagen.

TuinHier toonde de samenwerking met de tuiniers, VELT Roeselare was er met een boekenstand, en De Mandelbie demonstreerde het nut van de inzet van bijen. Er was ook een workshop over het opvullen van een insectenhotel en het maken van kiempopjes. De keukencaravan demonstreerde hoe je restjes kan kan redden, en verder viel er heel wat informatie te rapen over snoeiafval, kippen, stadstuinieren en composteren.

Er was ook provinciale belangstelling voor deze namiddag, in de persoon van gedeputeerde Bart Naeyaert en oud-gedeputeerde en provincieraadslid Dirk De fauw, beiden op de foto gehurkt naast schepen Filipe Bouckenooghe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.