https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Aangenaam druk en volle terrassen op Batjes in Roeselare

Het terras op de Grote Markt zat goed vol, volgens het horecaprotocol mooi op afstand. (foto Liesbet Claerbout)
Het terras op de Grote Markt zat goed vol, volgens het horecaprotocol mooi op afstand. (foto Liesbet Claerbout)
Thomas Dubois

Batjeszaterdag is probleemloos verlopen in Roeselare. Met een beperkt programma werd toch heel wat volk gelokt. Niet zoals een normale editie, maar net dat was goed. Het was aangenaam druk, maar niet te druk. Perfect in deze coronatijden.

Na de bubbelbatjes vorig jaar, wilden ze dit jaar toch opnieuw een versnelling hoger schakelen met de Batjes. De winkeliers waren er dan ook meer dan klaar voor. De officiële opening viel in het water, maar op zaterdag werd dat meer dan goed gemaakt. Aanvankelijk vielen er nog enkele druppels, maar daarna kwam de zon er toch door en daarmee ook de Batjesbezoekers.

Het centrum was voor de gelegenheid verkeersvrij gemaakt en er werd voor gezorgd dat de mensen elkaar niet te veel kruisten. Het was aangenaam druk, maar zeker geen mensenzee zoals in een normale editie. In deze coronatijd zou het ook niet verantwoord zijn. Op het Polenplein was er een belevingsplein waar de jongsten zich konden uitleven en er waren verschillende mobiele acts. In de loop van de namiddag stroomden de terrassen helemaal vol en was het zelfs zoeken naar een vrij plekje. Ook op de Grote Markt die omgetoverd werd tot een groot terras.

Ook vandaag en morgen kun je nog volop Batjes doen in het centrum van Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.