https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Aan het zwembad van… Bernard Bouckaert en Nathalie Cuvillier: “Het versterkt het vakantiegevoel thuis nog net iets meer”

Nathalie Cuvillier en haar echtgenoot Bernard Bouckaert met zoontje Aäron aan het zwembad in hun tuin. © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Peter Soete

Bernard Bouckaert en zijn echtgenote Nathalie Cuvillier kijken telkens uit naar de jaarlijkse vakantie met de kinderen Amélie (12) en Aäron (10). Maar de longarts en verpleegkundige van AZ Delta genieten eigenlijk al van een beetje vakantie in eigen tuin.

We treffen Bernard Bouckaert en Nathalie Cuvillier terwijl ze volop voorbereidingen treffen voor hun jaarlijkse vakantie met de kinderen Amélie en Aäron. Amélie is nog op sportkamp en Aäron loopt in een Jumbo Visma-truitje rond, hij volgde de Ronde van Frankrijk op de voet. “Aäron is een echte wielerfan”, lacht Bernard die een geboren en getogen Roeselarenaar is. “Hij fietst zeker elke dag minstens 20 km, meestal rond de deur. Maar hij is ook al de Kwaremont, de Kluisberg, de Kruisberg en de Scherpenberg opgereden.”

“Onze vakantie dit jaar gaat naar Canet Plage”, zegt echtgenote Nathalie die afkomstig is van Tessenderlo. “Dat is een badstadje aan de Middellandse Zee, niet ver van Perpignan. We zijn daar vorig jaar op een mooie camping geweest en dat is zo meegevallen dat we er dit jaar opnieuw naartoe gaan. In de Languedoc-Roussillon is het aan zee een beetje minder druk dan aan de Côte d’Azur en dat ligt ons wel. Bernard heeft dan alle tijd voor de kinderen, we tafelen dan langer dan gewoonlijk, het levensritme gaat trager.”

Eden Hazard

“Ik heb daar verleden jaar zelfs deelgenomen aan een minivoetbaltornooi en ons team werd tweede”, weet Aäron nog. “Mbappé en Sterling zaten in ons team en ik was Eden Hazard.”

“Ik heb de zon nodig”, neemt Nathalie over. “Ik tank dan energie. Niet dat ik lang in de zon lig, helemaal niet. We bezoeken kleine, mooie stadjes en dorpjes in de streek en… ik maak nieuwe oefeningen voor mijn cursisten.”

“Ik ben namelijk personal trainer voor 50-plussers die soepel willen blijven. Met Stay Strong Roeselare wil ik mensen door heel gerichte oefeningen zo lang mogelijk mobiel houden. Op vakantie denk ik dan oefeningen uit en ik probeer die uit. De andere vakantiegangers kijken inderdaad soms eens vreemd op als ik die oefeningen uittest.” (lacht)

“Een zwembad blijft een investering, maar is niet langer onbetaalbaar”

“Op vakantie lees ik graag een boek en kook ik dikwijls, meestal op de barbecue”, zegt Bernard. “Ook in Roeselare in onze tuin sta ik graag achter de barbecue. Ik ben gestart met een eenvoudig basismodel, maar nu kook ik op een exemplaar met pellets. Dat gaat trager, maar je kunt gerichter bakken én langer aperitieven met de gasten. In onze tuin hebben we ook veel gras voorzien zodat de kinderen een grote speelruimte buiten hebben. We hebben de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk proberen in te richten. Noch Nathalie noch ik hebben echt groene vingers. En we hebben een zwembad, ja. Nochtans opteerden we daar niet voor toen we ons huis bouwden en hier in 2017 kwamen wonen. De architect had op elk plan een zwembad getekend, maar we wimpelden dat telkens af. Ook de tuinarchitect tekende een zwembad, maar ook toen zijn we niet meteen gezwicht. Wel toen alles bijna klaar was en we de zwembadkuip met een kraan over het huis moesten laten tillen.” (lacht)

Vakantiegevoel

“We verwarmen het zwembad tussen mei en oktober en de kinderen zwemmen bijna dagelijks. Nathalie en ik trekken ook regelmatig baantjes, het is gezond en leuk. We zijn echter geen baantjeszwemmers die om zes uur ’s morgens voor het werk in het zwembad liggen, we zijn eerder ’s avonds in en langs het zwembad te vinden. Het terras met zetels naast het zwembad versterkt het vakantiegevoel thuis nog net iets meer.”

“Ik herinner me nog dat mijn ouders verschrikt zeiden ‘maar Bernard, een zwembad!’ toen ze dat hoorden. Maar een zwembad is niet langer een exclusief product. Je hebt er in alle maten, materialen en prijzen en dat is maar goed ook. Wel hebben we gekozen voor een onderhoudsvriendelijk exemplaar. En als ik dan met een net de bladeren uit het water vis, voel ik me een echte ‘poolboy’. Heel ontspannend. Nu is ons hele gezin blij dat we een zwembad in de tuin hebben.”

De favorieten van de familie Bouckaert


Favoriete restaurant: “Dat is toch Passione. We hebben daar altijd het gevoel van een beetje op reis te zijn, van in het buitenland te tafelen. We eten daar graag en lekker.”

Favoriete zomerdrank: “We proberen elk jaar een andere zomerdrank uit. Dit jaar is dit Aperol Spritz en ja, dat bevalt ons wel. Niet voor de kinderen natuurlijk (lacht). Die houden het op Orangina.”

Favoriete reisbestemming: “We zoeken elke keer een combinatie van cultuur, strand en bergen. We hebben nu een leuke plek gevonden aan de Middellandse Zee in Canet Plage. Het is er niet zo druk als in de traditionele badplaatsen van de Côte d’Azur.”

Favoriete activiteit/bezoek met het gezin: “Dat zal ook hier een combinatie van sport en lekker eten zijn. Telkens nieuwe restaurantjes ontdekken waar het lekker eten is, doen we heel graag.”

Op onze bucket list: “Citytrips als de kinderen wat ouder zijn. Rome bijvoorbeeld moet een mooie stad zijn om met het gezin te ontdekken. Ook willen we dan kijken om een grote reis langs de westkust van de Verenigde Staten te maken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.