92 coronabesmettingen in Koekelaars woonzorgcentrum Meunyckenhof

Er zijn momenteel drie covidafdelingen ingericht in het Meunyckenhof in Koekelare.©GINO COGHE foto Gino Coghe
Er zijn momenteel drie covidafdelingen ingericht in het Meunyckenhof in Koekelare.©GINO COGHE foto Gino Coghe
Arjan Desante

55 bewoners en 37 medewerkers van woonzorgcentrum Meunyckenhof legden een positieve coronatest af. Uit veiligheidsoverwegingen is bezoek voorlopig niet meer toegelaten.

Het Meunyckenhof kampte eerder al met aardig wat coronabesmettingen , maar de update op woensdag was wel erg alarmerend: maar liefst 92 mensen testten positief. Het gaat over 55 bewoners en 37 medewerkers. Eerder zijn er al drie bewoners van het woonzorgcentrum overleden aan de gevolgen van het coronavirus, drie anderen zijn opgenomen in het ziekenhuis en een viertal bewoners wordt palliatief verzorgd.

Dinsdag werden alle bewoners en medewerkers die nog geen besmetting opgelopen hebben opnieuw getest, maar op die resultaten is het nog wachten. Mensen die symptomen vertoonden, ondergingen een sneltest.

“Verwachten geen beterschap voor Kerstmis”

Medewerkers zonder symptomen blijven verder werken op de covidafdelingen. Alle medewerkers, ook op de niet-besmette afdelingen, werken weliswaar met persoonlijk beschermingsmateriaal om verdere verspreiding te voorkomen. Gezien de incubatieperiode van het virus, plant het woonzorgcentrum binnenkort nog twee testmomenten: op maandag 14 december en maandag 21 december.

Tot de resultaten van de testen op 14 december gekend zijn, wordt geen bezoek meer toegelaten. “We begrijpen dat dit een ingrijpende beslissing is, maar het is wel noodzakelijk gezien de ernst van de situatie. Een evaluatie wordt ten vroegste op woensdag 16 december verwacht, maar eerlijk gezegd verwachten wij voor Kerstmis geen beterschap”, klinkt het bij de leiding van het woonzorgcentrum.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.