90 kaarsjes voor het Davidsfonds

Op de foto zien we: Rik Lepoudre, Peter Peene, Marie-Jeanne Vannoote, Karolien Lowagie, Johanna Vanthourenhout, Jef Dekeyser, Anja Vanacker, Els Geldof, Vera Vermeulen, Josiane De Kock, Pol Dewulf, Nadine Vanysacker, Johan Mahieu, Luk Vanneste en Luc Descamps. (Foto RB)
Redactie KW

Het Langemarkse Davidsfonds bestaat 90 jaar en dat wordt gevierd op vrijdag 13 september vanaf 19.30 uur in de Langemarkse Sint-Pauluskerk.

Sinds 1929 brengt het Davidsfonds in Langemark mensen samen rond cultuur. Het nieuwe seizoen 2019-2020 wordt een feestjaar, met verrassende evenementen die inzetten op ‘verbinding’.

Starten doet het Davidsfonds met een groot feestweekend op 13-14-15 september. Onder de noemer ‘In de wolken’ stelt Els Vermandere in de Sint-Pauluskerk recent werk – beelden en tekeningen – tentoon. Kwetsbaarheid, tederheid, verbondenheid zijn thema’s die haar beroeren en inspireren. Tijdens de feestavond op vrijdag 13 september laat ze even in haar kunstenaarsziel kijken. Ook de nationaal voorzitter van het Davidsfonds, Peter Dewilde, is die avond te gast. En er is ook muziek, met Inge Zutterman en Jozef Sercu. In het programma ‘Om jou’ bezingen ze de liefde en daarvoor trekken ze heel verscheiden registers open. Uiteraard wordt er nadien ook geklonken. Het verjaardagsfeest start om 19.30 uur.

Opendeur in de kerk

Op zaterdag 14 september is er – ook in de kerk de jaarlijkse opendeur en kan iedereen uitgebreid kennismaken met de nieuwe boeken en cd’s. De tentoonstelling ‘In de wolken’ is doorlopend van 10 tot 18 uur. vrij toegankelijk. Op zondag 15 september is de expo opnieuw open van 11.30 tot 18 uur.

Op 13 november staat in het Woonzorgcentrum De Boomgaard een ‘bed-in’ op het programma. De leefruimtes van De Boomgaard zullen voor de gelegenheid omgetoverd worden tot gezellige slaapkamers.

Op 21 maart 2020 is er een intercultureel burenfeest voorzien met bewoners van het asielcentrum van Fedasil. Dan zullen culinaire en culturele tradities uitgewisseld worden.

Met Arnout Hauben en Bart Van Loo wist het Davidsfonds twee rasvertellers te strikken. Op 7 november doet Hauben relaas van zijn avontuurlijke tocht ‘Rond de Noordzee’. De gelijknamige tv-reeks was eerder dit jaar een topper. Bart Van Loo vertelt op 11 februari over zijn speurtocht naar de wortels van de Lage Landen.

Info bij Peter Peene, peene. peter@skynet.be; 0474 689 460. Ook op www.langemark.davidsfonds.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier