#8630altegoare krijgt doorstart als het vrijwilligersplatform

© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Tijdens de coronaperiode toonden heel wat Veurnaars zich bereid om vrijwillig aan de slag te gaan via het platform #8630altegoare. Een crisis schept duidelijk ook kansen!

Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers bleef niemand in Veurne de voorbije maanden in de kou staan. Zo werden via het stedelijke initiatief #8630altegoare alle Veurnse 80-plussers opgebeld, werden er boodschappen gedaan, zijn er honderden mondmaskers genaaid, werden de mondmaskers vlot verdeeld aan alle inwoners…

#8630altegoare krijgt nu een doorstart en wordt hét platform om alle vrijwilligerswerk binnen de stad te bundelen. Zowel Stad Veurne als externe organisaties kunnen via www.veurne.be/8630altegoare bekendmaken naar welke vrijwilligers ze op zoek zijn. Daarnaast kunnen potentiële vrijwilligers zich ook via deze pagina aanmelden. Organisaties kunnen hun oproep publiceren door het formulier op de webpagina van het platform in te vullen.

Guido Hoste, schepen van Welzijn: “Veurne telt heel wat vrijwilligers. Dat hebben we meer dan ooit gemerkt tijdens de voorbije maanden. Heel wat organisaties en ook het stadsbestuur moeten een beroep doen op vrijwilligers om hun activiteiten te kunnen organiseren. We hopen met www.veurne.be/8630altegoare dat vraag en aanbod elkaar snel vinden!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier