85 bewoners besmet in wzc Deken Darras: hulp van Defensie ingeschakeld

Het WZC Deken Darras in Tielt blijft kampen met het coronavirus. Na een vierde algemene testronde zijn er nu 85 bewoners en 35 personeelsleden positief getest. Om alles onder controle te houden werd de hulp ingeroepen van Defensie.

De toestand verslechtert in Deken Darras.© gf
De toestand verslechtert in Deken Darras.© gf

Met 24 bijkomende positieve gevallen zijn er nu in totaal 85 bewoners positief getest. Helaas vallen er in het Deken Darras ook zeven overlijdens te noteren en werden er bijkomend ook tien bewoners voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. “Om alle positieve bewoners te isoleren van de andere bewoners werd enerzijds een bijkomende afdeling in gebruik genomen als cohorte, maar werden ook nog tien bijkomende bewoners naar het Sint-Andriesziekenhuis overgebracht. Dankzij deze tijdelijke verhuis kunnen we het plaatje doen kloppen om de nodige afscherming te voorzien”, klinkt het bij Deken Darras.

Hulp van Defensie

Ook de teller van de positieve gevallen bij het personeel gaat omhoog en staat nu op 35. “Om de continuïteit van de dienstverlening te kunnen waarborgen, hebben we contact opgenomen met Defensie. De mensen die op de afdeling vanaf zaterdag zullen worden ingezet zijn geschoolde ambulanciers die vertrouwd zijn met de handelingen van de dagdagelijkse verzorging. Zij zullen samen met onze medewerkers ervoor zorgen dat alle bewoners de nodige zorg blijven krijgen. Daarnaast kunnen we ook rekenen op bijkomende logistieke ondersteuning.” (KeMa)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.