84 % van Ruiseledenaren gelukkig in de gemeente

© WV
© WV
Redactie KW

Burgemeester Greet De Roo is tevreden over de Gemeentemonitor van het Agentschap Binnenlands Bestuur. “Wanneer je leest dat 84 procent van de Ruiseledenaren gelukkig is om in onze landelijke, veilige gemeente te wonen, dan ben ik ook tevreden. Nochtans blijven we niet op onze lauweren rusten. Het is hier goed, maar het kan altijd beter.”

Ruiselede telt 5.368 inwoners en heeft een oppervlakte van 3.020 ha, waarvan 16 procent bebouwd. Vooral de laatste jaren is de woning- en appartementsbouw toegenomen, wat een bevolkingsaangroei en verjonging met zich mee heeft gebracht. Op vlak van mobiliteit werden al fietspaden aangelegd langs de Bruggestraat-Bruggesteenweg en tussen het kruispunt met de Abeel- en Scheidingsstraat.

“Vorige week keurde de provincieraad het bestek goed voor de aanleg van een nieuw fietspad langs de Bruggesteenweg. Het behelst een fietspad met dubbelfietsrichting vanaf de Predikheren- tot de Krommekeerstraat. Het kostenplaatje staat op 10.493.078 euro, de werken zullen starten in de loop 2022.”

Openbaar vervoer

Inzake uitbreiding van het openbaar vervoer worden gesprekken gevoerd met busmaatschappij De Lijn. In de toekomst wenst men een frequente busverbinding tussen Aalter-Ruiselede-Tielt aan te leggen. De bus zou via de Aalterstraat de markt aandoen. De administratieve mallemolen in de gemeente wordt steeds groter en de verwachtingen van de inwoners steeds hoger.

“Door de uitbreiding van het personeel, de aanpassing van de infrastructuur in het gemeentehuis en het opstarten van een digitaal loket streven we naar een zo’n adequaat mogelijke service te bieden. We pogen via onze nieuwsbrief en digitale media onze bewoners voldoende te informeren.”

Onderwijs

“Op het vlak van onderwijs scoren we goed dankzij de twee goed functionerende basisscholen De Kiem en De Linde. Het valt echter te betreuren dat het leerlingenaantal terugloopt, zodat deze onderwijsinstelling zich genoodzaakt ziet de deuren te sluiten.”

Er werd door minister Lydia Peeters aangekondigd dat er dit jaar nog langs de Ruiseleedsesteenweg en Tieltstraat van Tielt over Ruiselede tot Aalter een trajectcontrole wordt opgesteld.

“Die trajectcontrole zal zich uitstrekken vanuit Tielt tot kruispunt Kanegemstraat in Ruiselede en vanaf kruispunt Aalterstraat-ringlaan tot Aalter. Hiermee hoopt de minister de verkeersveiligheid te verhogen, de snelheidsovertredingen te doen dalen met 78 procent en de ongevallen met 15 tot 30 procent.” (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier